Supporters Eendracht Aalst hangen spandoeken aan stadion: ‘Dit bestuur is ons laatste uur’

De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.
Kos De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.
Supporters van Eendracht Aalst hebben woensdagavond met spandoeken geprotesteerd tegen de gang van zaken bij hun club. ‘PLJ (voorzitter Patrick Le Juste, nvdr.) weg ermee’ en ‘Dit bestuur is dictatuur’ stond er te lezen.

Fans van Eendracht Aalst hebben aan de voor- en achtergevel van het Pierre Cornelisstadion spandoeken omhoog gehangen. “Spandoeken die duidelijk maken dat we het niet meer dulden”, zeggen ze in een persmededeling. “Sponsors haken af en er komen geen nieuwe bij - denk maar aan Betfirst en Willems Veranda’s. Dat terwijl onze hypocriete voorzitter steeds blijft vermelden dat er nieuwe sponsors bijkomen. We zijn nu twee jaar verder en we hebben er nog niks van gezien. Patrick Cleemput schuiven ze telkens naar voor als nieuwe hoofdsponsor, terwijl hij helemaal geen sponsorbudget beschikbaar stelt, maar enkel die titel krijgt omwille van de participatie binnen de afbetaling van de nieuwe staantribune.”

Restaurant loopt leeg

“In het restaurant zit week na week minder volk. De club investeert in een President’s Club, waardoor het lokaal van de stewards moest verdwijnen. Daardoor zitten die nu in een ruimte die vroeger dienstdeed als kantine. Weer het bewijs dat het ‘voetvolk’ - zoals CEO Dirk Adriaenssens de supporters al meermaals noemde - niet meer meetelt in deze club”, klinkt het hard.

Ook sportief zit het niet meer goed volgens de supporters. “Enkele weken geleden zei Patrick Le Juste nog dat we financieel tot de top vijf van onze competitie behoren, dit terwijl er in de tijd dat Patrick Le Juste aan de macht is geen vermindering gekomen is van de schuldenlast, integendeel. De schuldenlast is opgelopen van 2,1 miljoen euro naar 2,8 miljoen euro”, zeggen de supporters.

“Verder worden overal in onze reeks nieuwe spelers aangetrokken en Aalst doet niks, dit terwijl het bestuur op de laatste supportersvergadering blijft beweren dat met de huidige spelersgroep top-vijf haalbaar bleef. Alle top-vijf ploegen hebben zich op de dag van vandaag versterkt. Een club die deze plaatsen in het klassement luidop ambieert en slechts twaalfde staat, versterkt zich niet”, luidt het bij de supporters.

Klopt niet, volgens bestuur

Het bestuur wil niet officieel reageren op de aantijgingen, maar binnen Eendracht Aalst ontkracht men wel wat de supporters beweren. Zowel wat de fans zeggen over de sponsors, het restaurant als over de schulden van de club zou onjuist zijn.

Het bestuur reageerde later op de dag wel via de website van de club. “Indien deze ‘supporters’ zich binnen de verschillende organen van de club hadden bevraagd, dan hadden ze kunnen inzien dat heel wat van hun stellingen manifest onwaar zijn. Het is niet omdat de sportieve prestaties het laten afweten dat de club en haar beleidsmensen in een negatief daglicht moeten worden geplaatst. Dit zeer cynisch onderuithalen van de club naar de buitenwereld is dus ontoelaatbaar en laakbaar”, staat er te lezen.

“Emoties en dus ook frustraties en ongenoegen horen bij het voetbal, maar dat wordt dan intern en correct op de daartoe voorziene maandelijkse vergaderingen (tussen directie en supporters) gecommuniceerd en niet via de pers”, aldus de club.

De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.
Kos De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.
De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.
Kos De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.
De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.
Kos De supporters hingen spandoeken op aan het stadion.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vincent Cornelis

    2 miljoen schulden voor clubje van derde klasse: ..... Ojee, nog steeds zelfde verhaal als 25 jaar geleden...

  • Gert De Vlaeminck

    MarginAALST!