Stemcomputers met audiomodule voor kiezers met visuele beperking beschikbaar op verkiezingen 26 mei

Myriam Roeland testte vorig jaar in Aalst de audiomodule uit.
BELGAONTHESPOT Myriam Roeland testte vorig jaar in Aalst de audiomodule uit.
Aalstenaars met een visuele beperking kunnen tijdens de verkiezingen van 26 mei gebruik maken van de stemcomputers voorzien van een audiomodule. Elk Aalsters stembureau zal over zo een stemcomputer beschikken.

In Aalst konden blinden en slechtzienden al gebruik maken van een dergelijke computer op 14 oktober met de gemeenteraadsverkiezingen. Dankzij die computer hoeven ze geen begeleider meer mee te nemen in het stemhokje.

“Iedere kiesgerechtigde Aalstenaar kan kiezen voor de audiomodule bij het stemmen. In elk van de 80 kiesbureaus op Aalsters grondgebied is er een stemhokje voorzien voor personen met een beperking. In die stemhokjes zal de stemcomputer uitgerust zijn met een audiomodule, een koptelefoon en een bedieningspaneel met reliëftoetsen”, zegt de stad. “Bij aankomst aan het stembureau kan iedereen de voorzitter vragen om gebruik te maken van deze faciliteiten. Op die manier kunnen personen met een visuele beperking volledig zelfstandig stemmen met behoud van het stemgeheim.” Alle info op www.aalst.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.