Standbeeld van Louis Paul Boon verhuist naar Utopiaplein

Louis Paul Boon(1912-1979) in zijn geliefde Aalst.
photo news Louis Paul Boon(1912-1979) in zijn geliefde Aalst.
Het stadsbestuur van Aalst heeft beslist om het standbeeld van schrijver Louis Paul Boon naar het plein voor Utopia te verhuizen. Het beeld is ontworpen door Marc De Bruyn en staat nu nog aan het stedelijk museum.

"Het standbeeld van Louis Paul Boon zal binnenkort op een van de pleintjes bij Utopia geplaatst worden. Het stadsbestuur besliste dat deze voormiddag", zegt schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA). "Het beeld werd in 1999 ontworpen door Marc De Bruyn en door de Jonge Kamer aan de stad Aalst geschonken. Het stond enkele maanden op de Grote Markt, maar verhuisde dan naar de voortuin van het stedelijk museum."

Schepen Van Overmeire bij het standbeeld van Louis Paul Boon.
Kos Schepen Van Overmeire bij het standbeeld van Louis Paul Boon.

“Het beeld staat nu mooi tussen het groen, maar toch op een minder zichtbare plek. Bij Utopia kan het veel prominenter staan. Het is trouwens logischer om het beeld van een schrijver bij de bibliotheek te zetten”, stelt schepen van Bibliotheek en Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA). “Louis Paul Boon komt overigens ook uitgebreid aan bod binnen in het gebouw, op één van de lange erfgoedstroken.”

Ook het Boongenootschap en de VVAK waren vragende partij om het standbeeld een betere plaats te geven. De verhuis gebeurt door de stadsdiensten in eigen beheer.

Louis Paul Boon aan het werk op zijn schrijverstafel
KOS Louis Paul Boon aan het werk op zijn schrijverstafel1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johny goessens

    Louis Paul Boon draait zich om in zijn graf dat een ex- VNV-er, ex-Voorpost, ex VU, ex Vlaams Blokker en nu NV-A-er dit doet. Pure Lijkenpikkerij !