Stakende postbodes aan verdeelcentrum in Aalst: “Te weinig personeel voor te veel brieven”

De postbodes voor het verdeelcentrum in Aalst.
Rutger Lievens De postbodes voor het verdeelcentrum in Aalst.
Vrijdagochtend stond er een stakingspiket aan het postverdeelcentrum in het Wijngaardveld in Aalst. Stakende postbodes uit de hele regio verzamelden om hun ongenoegen te uiten over de gang van zaken bij bpost.

De stakende postbodes hadden al om 4 uur deze ochtend verzameld aan het verdeelcentrum in Aalst. De postbodes verdelen normaal gezien brieven in Aalst en naburige gemeenten zoals Lede, Haaltert of Denderleeuw. Werkwilligen hielden ze niet tegen, want ze konden toch niks aanvangen. “Er is toch geen post om te verdelen”, zeggen Bart Scheirlinck en Paul Mertens. “Alles is tegengehouden in Gent. Er worden geen brieven rondgedeeld, enkelen zijn wel bezig met de bedeling van de kranten.”

De postbodes zijn gemotiveerd om te staken. Voor hen is de grens bereikt. “Sinds september worden we geconfronteerd met te zware rondes. Soms kloppen we dagen van 11 uur, terwijl we er maar 7,5 betaald worden. We staken niet graag, maar dat kan zo niet langer”, zeggen ze.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pieter arons

    Even een correctie maken op men reactie ik heb het over mensen die blijven staken ondanks dat probleem al opgelost is

  • pieter arons

    Verpleegsters en verpleegkundige hebben ook een tekort aan personeel zie je hun staken nee. Die werken keihard willen gewoon een centje meer hebben en eisen meer voordelen zoals altijd bij die vakbonden.

  • pieter arons

    bende sukkels, zie je verpleegkundige ook staken omdat ze tekort aan personeel hebben?