Stad wil werfverkeer weg uit schoolomgeving

De Burchtstraat, een straat met scholen en een fabriek in de buurt.
Google Maps De Burchtstraat, een straat met scholen en een fabriek in de buurt.
Het charter 'zwaar werftransport' is sinds 3 september in voege in Aalst. Dat moet resulteren in minder zwaar vrachtverkeer in schoolomgevingen.

"Eind mei keurde het college van burgemeester en schepenen de opmaak van een charter voor zwaar werfverkeer goed. Sinds 3 september is dit charter ook effectief in voege en wordt werfverkeer zoveel mogelijk uit de omgeving van scholen ontraden", zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (Lijst A).

"Concreet is het akkoord een overeenkomst tussen de stad en bouwbedrijven dat zwaar vervoer de schoolomgevingen bij het begin en einde van de schooldag zoveel mogelijk mijdt", zegt de schepen. "Dit is een logische stap in de uitvoering van ons mobiliteitsplan", zegt hij. "In dat plan verbinden we er ons toe om Aalst en deelgemeenten veiliger en leefbaarder te maken. Het thema ‘veilige schoolomgevingen’ vormt een apart speerpunt in het plan. Dit voeren we uit door het uniform inrichten van alle schoolzones, en nu dus ook door zwaar werftransport bij begin en einde van de schooldag zoveel mogelijk uit de omgeving van scholen te weren.”

Het charter is een intentieverklaring, het is dus niet juridisch afdwingbaar. “De verschillende partners gingen akkoord, dus we rekenen op hun goodwill. Twee keer nadenken over een route en aanvoertijden waar mogelijk aanpassen, is op zich een kleine moeite voor een veilige, leefbare en kindvriendelijke schoolomgeving”, zo zegt Casaer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.