Sportfunctionaris overleeft klap niet

BESTUURDER WIL DRUKKE N41 KRUISEN, MAAR MERKT TEGENLIGGER TE LAAT OP

Het zwaar verhakkelde voertuig werd na de afronding van het onderzoek weggetakeld.
Mozkito Het zwaar verhakkelde voertuig werd na de afronding van het onderzoek weggetakeld.
De Affligemse sportfunctionaris Ilde Cleemput (41) is gisteren om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval in Hofstade. Haar partner Oliver Schouppe (40) werd zwaargewond overgebracht naar het UZ in Gent waar hij gisteravond nog voor zijn leven vocht. De twee dochtertjes van het paar, die in Italië op kamp waren, werden gisteravond in allerijl naar ons land overgebracht.

Het dramatische verkeersongeval gebeurde gisterennamiddag om 12.05 op het kruispunt van de N41 en de Doorsteeklaan, tegenover zelfbouwmarkt Van Den Nest, in Hofstade. Oliver Schouppe, die aan het stuur zat, wilde de drukke verbindingsweg oversteken, maar merkte te laat een hoe een Land Rover Defender op hem afkwam. De bestuurder van de terreinwagen probeerde de wagen van Oliver en Ilde nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet vermijden. De klap was ongemeen hevig. Voor Ilde Cleemput kon geen hulp meer baten. Zij overleed vrijwel onmiddellijk na het ongeval. Haar man werd in zeer kritieke toestand naar het UZ in Gent overgebracht. De twee dochtertjes van 12 en 14 jaar landden gisteravond laat op op de luchthaven en werden opgevangen door familie.

Burgemeester Christoph D'Haese was als een van de eersten bij het ongeval en was duidelijk zwaar onder de indruk.
Mozkito Burgemeester Christoph D'Haese was als een van de eersten bij het ongeval en was duidelijk zwaar onder de indruk.

Uitermate professioneel

Ilde Cleemput ging in de zomer van 2000 als sportfunctionaris aan de slag in Affligem, nadat ze succesvol haar universiteitsstudies als licentiate lichamelijke opvoeding had afgerond. Sport zat in haar genen want in 1993 behaalde ze brons tijdens de 400 meter voor juniores op de Belgische atletiekkampioenschappen. Als sportfunctionaris viel ze op door haar gedrevenheid. "Ilde was uitermate professioneel", zegt burgemeester Walter De Donder (CD&V). "Ze was ervan overtuigd dat iedereen aan sport moest doen. Ze was de drijvende kracht achter de gemeentelijke sportraad. Maar ook buiten de sport kon je op haar rekenen. Zo was ze een van de trekkers van Affligem Kermist. Ilde kon dingen organiseren en mensen motiveren. Als we een opdracht aan haar toevertrouwden, dan hoefden we ons nergens nog zorgen om te maken."


"Voor onze gemeente is dit een drama, maar ons verdriet weegt niet op tegen wat haar familie op dit moment meemaakt", vervolgt De Donder. "Als we kunnen helpen, gaan we dat zeker doen. Ilde zal enorm gemist worden. Vooral door de sporters zelf. Ze kwam op voor haar mensen. Als er iets beslist werd dat inging tegen het belang van de sport, dan stond ze op haar achterste poten."

Slachtoffer Ilde Cleemput.
Mozkito Slachtoffer Ilde Cleemput.

Lege stoel

Sportmedewerker Kevin Van der Slagmolen was de naaste collega van Ilde. Hij hoorde gisteren het verschrikkelijke nieuws, terwijl hij aanwezig was op een wielerwedstrijd. "Dit is onwezenlijk", zegt Kevin. "Ik kan me niet voorstellen dat we niet langer tegenover mekaars bureau zullen zitten. Ilde was mijn baas, maar ze gedroeg zich als collega. Een vriendelijke, sportieve madam. Ik denk niet dat er iemand is die van haar een kwaad woord kan zeggen. Dinsdag zit ik tegenover haar lege stoel, maar aan dat moment wil ik gewoon nog niet denken. Mijn gedachten zijn nu vooral bij Oliver en hun beide kinderen."