Spaghettibenefiet juf Leen levert 13.994 euro op

De vriendenkring overhandigde de cheque op het podium op de speelplaats.
Foto Tim Van Damme De vriendenkring overhandigde de cheque op het podium op de speelplaats.
In Herdersem heeft Stedelijke Basisschool 't Meivisje het schooljaar gisteren extra goed gestart. De kinderen werden gevraagd zich te verkleden, maar dat was niet het enige op het programma, want de vriendenkring van de school overhandigde een cheque ter waarde van 13.994,40 euro aan juf Leen.

Zij wist op 7 mei samen met haar kinderen Mats en Lieke uit haar brandende woning te ontsnappen."Een vanzelfsprekendheid", zegt voorzitter Dimitri Du Bois van de vriendenkring. "Toen we te horen kregen dat één van onze leerkrachten haar hele hebben en houden kwijt was, konden we niet anders dan in de bres springen. Dezelfde avond nog besloten we een spaghettibenefiet te organiseren. Met goedkeuring van directrice Marleen."

Refter

Niet alleen SBS 't Meivisje, maar ook het KTA Go! van Aalst droeg haar steentje bij om juf Leen te helpen. "Een goede zaak. Op die manier kon het benefiet in de refter van het atheneum worden georganiseerd. Het KTA heeft meer ruimte, waardoor we ook meer mensen konden ontvangen. Iets meer dan 1.000 personen zijn spaghetti komen eten", legt Marleen uit. Voor juf Leen was het een overrompeling om op de eerste schooldag zo in de watten te worden gelegd. "Woorden schieten me tekort, maar ik wil toch graag iedereen bedanken voor de steun. Je huis zien afbranden is iets vreselijk en ik wens het niemand anders toe. Gelukkig konden we met ons drietjes de woning tijdig verlaten", zegt ze.


Wat juf Leen met de centen gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. "We zijn onze hele inboedel verloren tijdens de brand. Meubels, kleding, computers,.... De centen zullen zeker nuttig worden besteed", klinkt het. Als het van haar zoon Mats afhangt, is het eerste wat ze kopen een fidget spinner. (TVDN)