Sp.a vervangt in extremis kandidaat door schoonbroer lijsttrekker

Frederick Junior Walumona stond normaal gezien op 6.
Sp.a Aalst Frederick Junior Walumona stond normaal gezien op 6.
Zaterdag ten laatste om 16 uur moesten de verkiezingslijsten binnengebracht worden in het stadhuis van Aalst en dat bezorgde vooral sp.a heel wat kopzorgen. Zaterdagochtend bleek dat één van de kandidaten nog niet lang genoeg in Aalst woonde en dus moest er nog een kandidaat gezocht worden. Sam Van de Putte zocht en vond. Zijn geëngageerde schoonbroer Kerim Helaut staat op 6.

Zaterdagochtend bleek er met de kandidatuur van Frederick Junior Walumona, op nummer 6 van de sp.a-lijst, een probleem te zijn. “Bij het neerleggen van de kandidatenlijst deze ochtend dook een administratief probleem op bij de aanvankelijke kandidaat op plaats 6”, verduidelijkt lijsttrekker voor sp.a Aalst Sam Van de Putte. “De domicilieaanvraag van de kandidaat, waarvan we dachten dat die al een tijdje was afgerond, bleek nog steeds lopende waardoor de kandidaat in principe niet kan opkomen in Aalst. Daarom moesten we in allerijl op zoek naar een vervanger voor die plaats.”

Kerim Helaut

Sam Van de Putte moest dus voor 16 uur een vervanger zien te vinden. Hij vond Kerim Helaut, de echtgenoot van zijn zus, bereid om op plaats 6 te staan. Ook de moeder van Sam, Lucette Callebaut, staat op de sp.a-lijst. "De laatste maanden kwam Kerim al enkele malen in het regionaal nieuws als bezieler van de burgerinitiatieven rond de ‘Tereostoren’ en het openluchtzwembad", zegt Walter De Rijck, voorzitter van sp.a in Aalst. “Kerim is iemand met een uitgesproken sociaal en links profiel, iemand die zich durft te roeren in het politiek maatschappelijke debat, met een uitgesproken mening en iemand die op korte tijd veel mensen rond zich weet te verzamelen.”

“De laatsten zullen de eersten zijn”, lacht Kerim Helaut, gevraagd naar een reactie. “Ik moet daar eerlijk in zijn: dit was niet gepland. En het klopt dat ik nog steeds geen partijlidkaart heb. Ik zal dus op de lijst staan als onafhankelijke verruimingskandidaat. Samen met de ploeg van sp.a wil ik Aalst richting een groene, progressieve en sociale toekomst leiden. Het kan niet alleen anders, het moet ook anders. Mijn drie grote klemtonen zullen liggen op een leefbaar, mobiel en veilig Aalst. Concreet betekent dat meer groen en minder beton, een vlot bereikbaar, verkeersvrij stadscentrum, ook ’s avonds van en naar de deelgemeenten, en minder leegstand in het centrum waardoor er meer natuurlijke sociale controle is.”

Volledige lijsten

Sp.a gaat zo met een volledige lijst van 43 kandidaten naar de kiezer, net als Lijst A, CD&V, Groen, VB, N-VA en Open Vld. Pvda trekt naar de kiezer met 15 kandidaten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.