Slachtoffer overgoten met frietvet, dader riskeert vijf jaar cel

Copyright : Geert De Rycke
Een man die in een vlaag van woede een buurvrouw vreselijk toetakelde, overgoot met frietvet en mayonaise en haar hele interieur vernielde, riskeert vijf jaar celstraf. Frederik B. moest zich maandag voor de rechter verantwoorden voor deze feiten van mei dit jaar. Het slachtoffer stond gebroken voor de rechter.

“B. heeft mijn leven kapot gemaakt en mijn fierheid afgepakt”. Dat getuigde slachtoffer Corry V. maandag tijdens het proces tegen haar agressor. “Ik zit psychisch, fysisch en financieel aan de grond door deze feiten. Ik dacht echt dat ik ging sterven die dag dat hij me aanviel. Hij moest geld hebben en omdat ik hem dat niet gaf, ging hij over de rooie. Als ik 50 euro had gehad, ik had ze hem gegeven. Het had me al dit leed bespaard. Op handen en voeten, en compleet onder het bloed, ben ik uit mijn appartement naar de straat gekropen voor hulp. Nu zeggen mijn kleinkinderen ‘je bent niet meer de meme van vroeger’. Dat doet enorm verdriet.”

De feiten waar Corry slachtoffer van werd zijn dan ook afschuwelijk. De twee hadden ooit een kortstondige seksuele relatie nadat ze elkaar leerden kennen als medebewoners van hetzelfde flatgebouw in Aalst. Daarna waren we gewoon vrienden. Maar op 15 mei 2018 ging het mis. “B., dronken op dat ogenblik, had om geld gevraagd en bekoelde zijn woede omdat hij dat niet kreeg van V.”, schetste de advocaat van de burgerlijke partij. “Hij werd enorm agressief. Hij verbrijzelde de voordeur van de flat om in het appartement binnen te geraken, vernielde zowat het hele interieur en gooide een bloempot op haar wagen. V. kreeg slagen, kreeg frituurvet over haar heen en een mes op de keel. Ze moest daarna in shock naar het ziekenhuis gevoerd worden en heeft sindsdien nooit nog een stap in haar huis gezet. Zo onder de indruk is ze nog altijd van wat er gebeurd is. Nog altijd leeft het gevoel dat ze door het oog van de naald gekropen is. Het trauma is groot.”

B. zelf probeerde de feiten vooral te minimaliseren en beweerde zelfs dat V. zelf voor de schade gezorgd had. Hij probeerde er de rechter ook van te overtuigen dat hij zich niet alles herinnerd omdat hij onder invloed was van alcohol. De openbaar aanklager had daar serieuze bedenkingen bij. “B. was onder invloed, maar blijkbaar wel helder genoeg om het mes dat hij gebruikte schoon te vegen en alles in de schoenen van het slachtoffer te schuiven”, zei procureur Ilse Debbaudt. “Ik eis een celstraf van vijf jaar, waarvan een deel met voorwaarden zodat deze man residentieel opgenomen kan worden om met zijn drankverslaving komaf te maken.”

De rechter velt vonnis volgende maand.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniël Gyssens

  Geef die vent minstens 25 jaar !

 • Eddy Paternoster

  In de gevangenis tot alle wonden zijn geheeld.

 • maurice snelders

  Alweer gepamper voor de aggressor. En wat met het slachtoffer????

 • Bern Buren

  Voor verminkingen, verbranden of met zuur gooien zou de dader minimum 10 jaar moeten krijgen met het systeem van België zijn ze na 1 derde al vrij. Het slachtoffer moet meerdere jaren door een hel met de nodige opperaties en de blijvende verminking.

 • URBAIN CELIS

  maar 5 jaar, dit moest 50 jaar zijn