Shop... en drop je kinderen bij Laura

EERSTE OPVANG IN LANGE ZOUTSTRAAT VOOR OUDERS DIE RUSTIG WILLEN WINKELEN

Laura Gjini in de Kids Zone waar ouders hun kinderen kunnen achterlaten terwijl zij gaan winkelen.
Foto Rutger Lievens Laura Gjini in de Kids Zone waar ouders hun kinderen kunnen achterlaten terwijl zij gaan winkelen.
Vanaf dit weekend kan je je kinderen tijdens het shoppen in Aalst achterlaten bij Laura Gjini in Kids Zone. Zij start in de Lange Zoutstraat een 'drop & shop', net zoals dat al bestaat in Ikea. Ideaal dus voor ouders die eventjes zonder de kinderen inkopen willen doen. Laura hoopt op lange termijn een waar kinderhotel te openen in het stadscentrum.

Laura Gjini was de voorbije tijd druk in de weer om een oud reisbureau om te bouwen tot een speelzone. Vanaf zaterdag let Laura hier op jouw kinderen, terwijl je cadeautjes koopt voor de eindejaarsperiode. "Het is geen binnenspeeltuin en ook geen kinderopvang, maar een speelzone waar je je kinderen voor een aantal uur kan achterlaten", legt Laura het concept uit.


"Het idee van een 'drop & shop' is ontstaan omdat ik zelf een kind van vier heb. Als je naar de stad moet om inkopen te doen of om te shoppen, dan staat de omgeving niet altijd te springen om je kind op te vangen. Grootouders doe hun best, maar te veel is te veel. En een goeie babysit is ook niet altijd te vinden. Als ik mensen uitleg wat ik hier van plan ben, zeggen ze: 'Ah, zoals in de Ikea!'. Maar ik doe het wel in een stadscentrum. We hebben het zitten opzoeken, volgens ons doet niemand anders dit", zegt ze.

Knutselen

Het wordt geen loutere opvang. "Nee, hier zal actief gespeeld worden met de kinderen. Er zijn televisieschermen, maar het is de bedoeling dat we knutselen en spelletjes spelen. Tekenen, dansen, we gaan ons amuseren. Een voorwaarde is wel dat de kinderen zindelijk zijn, geen pampers. De leeftijdsgrens ligt dus op ongeveer 3 jaar. We starten vanaf 9 uur. In de zomer, als de kinderen soms wat later mogen opblijven, sluit ik niet uit dat het hier tot 21 uur zal open zijn", zegt Laura. "Ouders en grootouders zullen hier wel in een zeteltje op adem kunnen komen met een koffie of een frisdrank, maar het zal zeker geen café worden", zegt ze.


Laura droomt ervan om een kinderhotel op te starten. Op de bovenste verdieping van het pand is daar nog plaats voor. "In plaats van dat er een babysit langskomt, zou je de kinderen dan naar het kinderhotel kunnen brengen waar ze in de watten worden gelegd. Terwijl kunnen de ouders onbezorgd een avondje uit met Valentijn, of een weekendje weg. In de toekomst willen we van dat idee zeker werk maken", zegt Laura.


In de Kids Zone is er plaats voor 20 kinderen en je betaalt 6 euro per uur. Zaterdag 16 december opent Laura de deuren.