Roemeens straathondje Beethoven vermist in Erembodegem

Het hondje Beethoven.
Rv Het hondje Beethoven.
Vermiste Honden België is op zoek naar Beethoven, het hondje dat sinds 29 juli vermist is in Erembodegem. Beethoven is afkomstig uit Roemenië, waar hij als straathond leefde. Via de Stichting Honden van Ceuta is hij naar België gebracht waar een baasje voor hem was gevonden. Maar Beethoven is nu dus zoek.

"Na één dag wist Beethoven bij de adoptant te ontsnappen", zegt Vermiste Honden België. "Het is een lieve hond die vooral in vrijheid heeft geleefd in Roemenië, zijn thuisland, waar hij gekoesterd en gevoed werd door iemand die zich inzet om straathonden te redden en met wie beide organisaties een goed contact heeft."

Het zoekteam van Vermiste Honden België kon de voorbije dagen al een paar keer dicht bij Beethoven komen. "Uit de hand laten eten en een knuffel geven lukte, maar we konden hem niet vangen. Onze organisatie blijft zich inzetten om Beethoven op de juiste manier veilig te stellen. Ondanks andere berichten op sociale media, is Stichting Honden van Ceuta nog altijd de eigenaar van Beethoven en werkt ze samen met Vermiste-Honden België."

De organisatie vraagt om alle tips te mailen naar info@vermiste-honden.nl of te telefoneren naar 0476/99.90.72. Gelieve de hond niet zelf proberen te vangen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bea Van Goethem

    Omdat ik vlakbij De Boomstraat woon waar Beethoven ontsnapte, heb ik de flyer opgehangen aan de voordeur. Daarin staat wel vermeld dat hij mishandeld werd door een man en daarom erg argwanend reageert. Beethoven moet met het nodige geduld worden benaderd. Misschien best vermelden in jullie artikel ook.