Protest van ‘gele hesjes’ aan café Club: carnavalsgroep ‘t Reigert wil niet dat cafébaas café Club sluit met carnaval

't Reigert probeerde deze avond in café Club de cafébaas nog te overhalen om toch open te doen met carnaval, tevergeefs.
Rutger Lievens 't Reigert probeerde deze avond in café Club de cafébaas nog te overhalen om toch open te doen met carnaval, tevergeefs.
Een aantal gele hesjes verzamelde zich vanavond aan café Club op de Hopmarkt in Aalst. Café Club sluit met carnaval en dat stuit op protest van de carnavalisten van de losse groep ‘t Reigert.

De carnavalisten, geïnspireerd door Franse protestacties, trokken een geel hesje aan en gingen naar café Club aan de Hopmarkt. De cafébaas van hun lievelingscafé heeft aangekondigd te zullen sluiten met carnaval en dat willen deze Aalsterse gele hesjes voorkomen. “In dit café beleven wij onze carnaval. Als de cafébaas echt wil dichtdoen, hopen we dat hij het café aan ‘t Reigert verhuurt zodat we hier toch onze pint kunnen komen drinken met de drie dagen”, zeggen ze. De gele hesjes lijken zeker van hun stuk en willen blijven onderhandelen tot ze het café mogen openhouden met carnaval.

Ze hopen cafébaas Jan De Wolf alsnog te overtuigen, maar die lijkt vastbesloten. “Ik heb het café 20 jaar opengehouden met carnaval. Het is een weloverwogen beslissing om daar nu mee te stoppen, ik ga niet meer van gedacht veranderen”, zegt Jan De Wolf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.