Oppositie verlaat gemeenteraad

De gemeenteraadsleden van sp.a en Open Vld verlaten de zitting.
Foto Lievens De gemeenteraadsleden van sp.a en Open Vld verlaten de zitting.
Oppositiepartijen Open Vld en sp.a zijn opgestapt bij de start van de Aalsterse gemeenteraad.

Vlaams Belang had al aangekondigd niet te zullen deelnemen, Groen wachtte tot het agendapunt over de hervorming van het ASZ was behandeld en stapte dan ook op. De oppositiepartijen vinden dat ze hun werk niet naar behoren kunnen doen.


"Op de agenda van de Aalsterse gemeenteraad van vanavond staan maar liefst 45 dossiers geagendeerd. Enkele van deze dossiers zoals de ziekenhuishervorming zijn niet van de minste. Zoals steeds tijdens de laatste zitting van het jaar, is er bovendien de bespreking van de beleidsplannen voor de komende jaren en de daaraan gekoppelde budgetten. Democratische controle op de begroting en de beleidsplannen is in Aalst vandaag schier onmogelijk. De documenten bedragen meer dan 950 bladzijden", zegt Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).


"Eén slapeloze nacht is exact de tijd die de oppositie nu heeft gekregen", vult Patrick De Smedt (sp.a) aan. "Gisterenavond (maandag, nvdr.) werden tijdens de commissie financiën op een drafje alle eerder vernoemde dossiers erdoor gejaagd. Voor de aanwezige raadsleden was het een afvallingskoers. Vandaag, dinsdagavond, volgt de bespreking tijdens de gemeenteraad."


Christoph D'Haese (N-VA) repliceerde nog dat de documenten al twee weken kunnen worden ingekeken, maar de oppositiepartijen waren al weg. (RLA)