Open Vld Aalst behoudt vertrouwen in Jean-Jacques De Gucht

Open Vld Aalst kwam samen in de Graaf van Egmont.
Open Vld Open Vld Aalst kwam samen in de Graaf van Egmont.
Jean-Jacques De Gucht en Carlos De Troch blijven aan als onderhandelaars voor Open Vld in de gesprekken met N-VA en CD&V om een coalitie te sluiten in Aalst. Na het slechte resultaat vorige zondag met de verkiezingen was er twijfel of De Gucht kopman kon blijven, maar de partij bevestigde het vertrouwen in haar lijsttrekker. Of hij ook kandidaat-schepen is voor Open Vld, daar is niet over gesproken.

Open Vld hield deze ochtend een evaluatie van de uitslag. “De partij heeft vastgesteld dat, ondanks het voeren van 6 jaar opbouwende oppositie, ondanks de goede, talentvolle groep kandidaten, ondanks de positieve campagne en ondanks de vele contacten met de burgers, waarbij meestal gunstig gereageerd werd, onze partij daarin niet gevolgd werd door de kiezer”, zegt De Gucht. “Dat heeft ons diep geraakt, maar maakt ons niet minder strijdvaardig voor een mooie toekomst en een liberaal, sterk lokaal verankerd verhaal voor onze stad.”

“Op zondagochtend 21 oktober hebben we een evaluatie gehouden samen met de kandidaten en de leden van het partijbestuur. Daarbij werd op een open en democratische wijze, eigen aan onze partij, geluisterd naar de positief kritische standpunten van alle aanwezigen met betrekking tot de campagne, de resultaten van de verkiezingen en de deelname aan een stabiele meerderheid”, klinkt het.

De Gucht en De Troch onderhandelen verder

“De informatie betreffende de campagne en de verkiezingsresultaten zullen worden verwerkt en na analyse ten gronde worden meegedeeld ten gepaste tijde. Wat de stand van zaken in de onderhandelingen betreft, onderschrijft de vergadering de doelstelling van onze partij om in een stabiele meerderheid haar programma en accenten te laten aan bod komen”, zegt Open Vld. “De vergadering heeft duidelijk haar vertrouwen uitgesproken en een mandaat gegeven aan de onderhandelaars Jean-Jacques De Gucht en Carlos De Troch.”

Een mandaat aan De Gucht als onderhandelaar zou logischerwijs betekenen dat hij de kandidaat-schepen is voor Open Vld in de nieuwe coalitie. Maar Jean-Jacques De Gucht ontkent dat dat zo is. “Neen, daar is helemaal niks over gezegd. Waarom zou er al over een schepenambt moeten gepraat worden? Eerst moet er een akkoord zijn en moeten we met Open Vld in dat akkoord genoeg van onze programmapunten terugzien. De inbreng van Open Vld moet duidelijk zijn, anders heeft het geen zin om mee te besturen”, zegt hij.

Jean-Jacques De Gucht.
BELGA Jean-Jacques De Gucht.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Seghers

  Aalst als Trump City waar Vlaams Blok en Dozje op een voetstuk staan

 • Donald Borremans

  zoon van ... meer moet je daar niet achter zoeken !

 • gilberte Vergaelen

  Das toch de zoon van pa De Gucht die de parij VB "mestkevers noemde" fils a papa is geen haar beter!

 • Alain Maes

  Zoon van? Politiek wordt blijkbaar een familiekwestie

 • Marc Minot

  Was dat niet de persoon van die Fortis aandelen? vader De Gucht ?