Ontex verhuist naar Erembodegem

B-BUILDING VAN SKYLINE40 BIJNA VOLZET, NOG GEEN HUURDERS VOOR A-GEBOUW

Foto Mozkito
De kantoren van Ontex, producent van luiers en hygiënische verbanden, verhuizen van Zele naar het nieuwe kantoorcomplex SkylinE40 in Erembodegem. De directie verwacht geen groot verloop van personeel omdat het vooral om kaderpersoneel gaat dat niet in de regio woont.

Ontex heeft al sinds de oprichting van het bedrijf zijn hoofdzetel in de Spinnerijstraat in Zele. De producten van wegwerphygiëneproducten heeft er de kantoren, de productie gebeurt in ons land in Eeklo en in Buggenhout. "De verhuis naar de nieuwe site langs de E40 in Aalst kadert in een groeifase van het bedrijf. Ontex blijft maar groeien en de kantoorruimte werd te klein", zegt Luc Osselaer die de public relations van Ontex verzorgt. "Anderzijds speelt ook de bereikbaarheid van het kantoorpand een belangrijke rol. In het nieuwe pand langs de E40 ben je zo vanaf de autostrade aan het bedrijf. Ook is het gebouw veel beter zichtbaar vanaf de E40."


In de Zeelse vestiging werken op dit moment een 140-tal personeelsleden. Die zullen zich vanaf 1 juni moeten verplaatsen naar Aalst. "Een groot deel van onze personeelsleden zijn mensen uit het internationaal managementteam die vanuit heel België komen. Voor hen is de verhuis een positief verhaal", zegt Osselaer. Er zijn natuurlijk ook mensen uit het management en uit de administratiediensten die uit Zele, Dendermonde of Lokeren komen. De extra kilometers die de mensen uit de streek vanaf 1 juni dagelijks moeten doen, trachten we te compenseren met enkele kleine voordelen. Zo denken we aan een upgrade van de werkplek met het inrichten van lounges, er komt extra flexibiliteit naar werkuren toe en er wordt de mogelijkheid geboden om van thuis te werken. We verwachte niet dat veel werknemers zullen opstappen."


Door de verhuis van Ontex lijken bedrijven eindelijk de weg gevonden te hebben naar de SkylinE40-kantoren. Tot dusver was amper 3.000 vierkante meter van de 12.000 vierkante meter beschikbare ruimte in beide gebouwen van het prestigieuze project ingenomen nadat de internationale rubberproducent Gates Europe er in de zomer van vorig jaar zijn intrek nam op de bovenste drie verdiepingen van het grootste gebouw, het B-gebouw. Nu Ontex bijna 3.500 vierkante meter huurt in hetzelfde gebouw, raakt dat gebouw dat in totaal bijna 8.000 vierkante meter omvat stilaan opgevuld.


Maar het naburige kleinere gebouw met zowat 4.200 vierkante meter oppervlakte staat voorlopig leeg volgens de website van projectontwikkelaar G-Label. In het oorspronkelijke project plande ontwikkelaar G-label vijf gebouwen langs de E40, maar eigenaar John Geernaert stelde die plannen vorig jaar al bij. "Door de economische moeilijke tijden loopt alles wat trager dan verwacht", aldus Geernaert, die toen ook meegaf dat de bouw voor de drie andere geplande gebouwen pas opgestart zal worden als de eerste twee gebouwen volledig verkocht of verhuurd zouden zijn. "We blijven ervan overtuigd dat de locatie van kantoren in Aalst langs de E40 in de smaak zullen vallen van bedrijven die de fileproblemen rond Brussel willen vermijden", klinkt het bij G-Label.