Nog nooit zo’n diverse gemeenteraad

Theo Nsengi (CD&V) legt de eed af.
Rutger Lievens Theo Nsengi (CD&V) legt de eed af.
De verkozenen van de gemeenteraad van Aalst hebben hun eed afgelegd vanavond. 14 van de 43 gemeenteraadsleden zijn nieuw en die nieuwe gemeenteraad is heel wat diverser dan de vorige. Er zitten nu politici met Turkse, Poolse, Spaanse en Afrikaanse roots in de gemeenteraad

Theo Nsengi (CD&V) was niet de enige met buitenlandse roots. Raf Moraleda van VB heeft een Spaanse afkomst, Deniz Özkan (sp.a) en Fatma Yildiz (Groen) hebben Turkse wortels, Raf Sidorksi (N-VA) zijn voorouders zijn Polen.

Theo Nsengi is fier dat de Afrikaanse gemeenschap een vertegenwoordiger heeft in de gemeenteraad. “Het zijn niet alleen de Afrikanen die op mij gestemd hebben, anders haal je geen 1.110 stemmen. Maar je merkt wel dat het leeft bij de mensen uit de gemeenschap. Ze stellen veel vragen over de coalitievorming, ze zijn iets meer betrokken dan vroeger”, zegt Theo. “Ik denk dat ik wel degelijk mijn steentje zal kunnen bijdragen in de gemeenteraad. Bijvoorbeeld met die problemen met de jongeren op Rechteroever kunnen we misschien contacten leggen tussen de jongeren en de instanties die die jongeren kunnen begeleiden en helpen met hun problemen”, zegt hij.

Deniz Ozkan (sp.a) legt de eed af.
Rutger Lievens Deniz Ozkan (sp.a) legt de eed af.
Guy Claus (VB) legt eed af.
Rutger Lievens Guy Claus (VB) legt eed af.
Sara Van Aken (N-VA) bij de eedaflegging.
Rutger Lievens Sara Van Aken (N-VA) bij de eedaflegging.
Raf Sidorski (N-VA) legt de eed af.
Rutger Lievens Raf Sidorski (N-VA) legt de eed af.
Matthias De Ridder is voortaan schepen.
Rutger Lievens Matthias De Ridder is voortaan schepen.
Vincent Delforge legt de eed af.
Rutger Lievens Vincent Delforge legt de eed af.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.