Nog geen witte rook in coalitievorming N-VA, CD&V en Open Vld

Jean-Jacques De Gucht, Christoph D'Haese, Ilse Uyttersprot.
Rutger Lievens Jean-Jacques De Gucht, Christoph D'Haese, Ilse Uyttersprot.
Nog geen witte rook in Aalst. N-VA, Open Vld en CD&V  onderhandelen verder over een nieuwe coalitie.

De partijen zaten na de verkiezingsuitslagen samen om te onderhandelen. De gesprekken tussen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld), Ilse Uyttersprot (CD&V) en Christoph D'Haese (N-VA) duurden tot ongeveer 12.30 uur. Het is afwachten of er in de loop van de dag een akkoord uit de bus kan komen.

VB stuurt bericht naar burgemeester

Lijst A, Groen en Vlaams Belang hebben dus geen telefoontje gekregen van burgemeester D'Haese. VB'er Steve Herman stuurde deze ochtend wel een berichtje naar de burgemeester:

"Geachte burgemeester, beste Christophe, van harte een welgemeende proficiat met het behaalde resultaat van u en uw ploeg. De teerlingen zijn geworpen, de kiezer heeft beslist. De Aalstenaar heeft zéér duidelijk rechts en Vlaams gekozen. Onze beide partijen zijn de duidelijke winnaars. Zoals u steeds zei in de talloze debatten, zou u de wil van de kiezer respecteren. Bij deze reik ik u als voorzitter van Vlaams Belang Aalst opnieuw ernstig de hand om samen over concrete voorstellen en thema's rond de tafel te zitten", aldus Steve Herman.

"De kansen zijn historisch om samen, N-VA en Vlaams Belang, de 2 duidelijke winnaars van deze verkiezingen, een mooi project voor onze inwoners te bespreken op basis van veiligheid, identiteit, migratie en economie onder andere door middel van een betere mobiliteit. Een coalitie van winnaars honoreert immers meer de wil van de kiezer dan een coalitie met verliezers. Voor ons is een woord een woord. U heeft onze telefoonnummers. Gisteren vierden we feest, vandaag gaan we over tot de orde van de dag met het oog op de welvaart van onze stad. Ik en Michel Van Brempt spreken graag met u af. Met overtuigde Vlaamse groet, Steve"
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vanmaldeghem

  Wat een flauwe vertoning, alsof dit al niet op voorhand was bedisseld. Logischerwijze en in respect met de uitslag van de verkiezingen zou NVA samen met VB moeten regeren maar daar is D'Haese te laf voor. Bovendien gaan er nogal wat geruchten de ronde in Aalst over een vermeende affaire onder de toren tussen NVA en CD&V... Ze zijn voorzichtiger geworden, ze doen het niet meer bovenop de toren...

 • Mario Bocque

  Een teken aan de wand voor mij om zeker VB te blijven stemmen tot we resultaten krijgen zoals in Ninove. Niet afgeven.

 • Guy Hendrickx

  Het logische alliantie is NVA Vb .Word allemaal volwassen en doek het absurde cordon sanitaire omaar op

 • Robert De Meulder

  Stel u voor dat de zoon van zijn vader hulp krijgt.Rustig 20 jaar wat aanmodderen in de politiek en dan denken dat je een wijnkenner bent.Simpelder kan niet.

 • Brecht Vanden Houwe

  Haha Geert dan ken je blijkbaar het systeem van 50+1 niet zo goed