Nog een laatste blik op Du Parc

Voormalige nylonkousenfabriek gaat eind september tegen de vlakte

Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc
Urbexers — avonturiers die binnendringen in verlaten gebouwen — hebben nog maar enkele weken de kans om Du Parc af te vinken. Eind september gaat de voormalige nylonkousenfabriek immers tegen de vlakte. 'Kleine' kanttekening: de site betreden is eigenlijk verboden.

Aalstenaar Hendrik Parmentier mag Du Parc alvast afvinken, nadat hij afgelopen weekend met de camera in de aanslag naar de verlaten fabriek trok. Dat is eigenlijk verboden, maar heel wat Aalstenaars gingen hem al voor. Overigens: toen de voormalige leerlooierij Schotte nog een stadskanker was, trokken fotografen er al heen — al dan niet vergezeld door een pasgehuwd koppel voor trouwfoto's.

Maar de foto's die Hendrik maakte, zouden wel eens de laatste kunnen zijn van Du Parc zoals we het nu kennen. Volgend jaar moet er een restaurant, een ruimte voor judo, een trampolinepark, ruimte voor crossfit, een binnenspeeltuin en een klimzaal komen. Het centrale deel van de fabriek gaat tegen de grond, de rest wordt gerenoveerd.

"We wachten op subsidies voor de afbraakwerken", aldus ontwikkelaar Hans De Neef. "Vlaanderen subsidieert de herbestemming van verwaarloosde fabriekspanden, maar je mag niet beginnen met de sloopwerken zolang die subsidies niet goedgekeurd zijn. Het dossier wordt nu behandeld en we verwachten eind deze maand een uitspraak. Eens die er is, kunnen we beginnen met de afbraakwerken. De aannemer staat klaar, de start van de sloop moet normaal voor eind september zijn." En tussen de paasvakantie en de zomervakantie 2019 wil De Neef het vernieuwde Du Parc dan openen.

Maar intussen probeert de ontwikkelaar ongewenste bezoekers buiten te houden. "We hebben een nagelnieuw hek geplaatst, maar dat wordt telkens weer omver geduwd. Langs alle kanten dringen ze binnen. Eens de werken beginnen, zal dat hopelijk ophouden. Dan is er immers meer sociale controle."

Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc
Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc
Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc
Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc
Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc
Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc
Du Parc
Hendrik Parmentier Du Parc2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Bart De Bruyn

    Toevallig afgelopen weekend ook geweest. Leuk dat er boven nog enkele originele machines staan, maar verder nogal leeg met veel vernieling.

  • Laura Moortgat

    Ben daar 4 jaar geleden geweest en stelde toen al echt niet veel meer voor. Veeeeeel mooiere locaties te vinden ;) op nog geen 2km ervan zelfs.