Niet parkeren hier, en dat zal je geweten hebben

62 BORDEN OP 1,8 KM

De parkeerbordjungle in de Kortenbosdries.
Foto Rutger Lievens De parkeerbordjungle in de Kortenbosdries.
De stad Aalst was wel heel kwistig met parkeerborden in de Paddenvijverstraat, Rijgerstraat en Kortenbosdries in Moorsel. Er staan sinds kort 62 parkeerborden, op een afstand van 1,8 kilometer. "Dat de politie het parkeerverbod wil afdwingen, dat snap ik, maar dit is er toch ver over", geeft schepen Katrien Beulens (CD&V) toe.

Gemeenteraadslid Vera Van Der Borght (Open Vld) uitte haar verontwaardiging al eens op een commissie. "En ik zal dat binnenkort nog eens doen. De stad heeft massaal, maar écht massaal, verkeersborden geplaatst op het traject van de Paddenvijverstraat, Rijgerstraat en Kortenbosdries. Een mens ziet er het bos door de bomen niet meer. Moet de straat echt zo vol staan met altijd hetzelfde verkeersbord? Op wat trekt dat?", zegt Van Der Borght, die denkt dat de stad de borden weer zal moeten verwijderen. "In Lebbeke hadden ze hetzelfde gedaan en na protest hebben ze die borden weer gaan ophalen", zegt ze.

Klachten

Ondertussen regent het klachten van buurtbewoners bij de stad, bevestigt het stadsbestuur. Sinds kort moet je er afwisselend links en rechts van de weg parkeren. Automobilisten rijden er vaak te snel, en de stad daar iets aan te doen wanneer ze moeten slalommen tussen geparkeerde wagens. "Er is een nieuw parkeerbeleid in de straat, mede omdat veel auto's zich er bezondigen aan overdreven snelheid. Volgens onze dienst Mobiliteit is het markeren van 'geschrankte' parkeerplaatsen een reactie op aanhoudende klachten over overdreven snelheid. De Aalsterse politie is daarbij nogal strikt in daarbij te plaatsen verkeersborden, maar daarin hebben ze geen ongelijk, zeggen de diensten", aldus schepen van Openbare Werken Ann Van De Steen (SD&P).

Niet esthetisch

Haar collega van Mobiliteit, Dylan Casaer (SD&P), vult aan. "Ik snap dat het misschien niet zo esthetisch is, maar de politie heeft geoordeeld dat dit nodig is om het parkeren in de straat af te dwingen. Om te voorkomen dat mensen zeggen 'dat ze het niet wisten' wanneer ze beboet worden omwille van foutparkeren, wil de politie blijkbaar niets aan het toeval overlaten en daardoor staat er nu zoveel signalisatie", zegt Casaer. Beide schepenen benadrukken dat de gemeenteraad dit alles heeft goedgekeurd.


Schepen Katrien Beulens (CD&V) valt echter compleet uit de lucht. "Het kan zijn dat we iets hebben goedgekeurd, maar dan was dat toch niet duidelijk dat dat inhield dat er zoveel verkeersborden gingen staan. Ik ben er doorgereden, ik heb er meer dan 60 geteld. Het kan zijn dat men de auto's wil laten parkeren op een manier waardoor het verkeer moet afremmen, maar zoveel borden dat is er toch ver over", vindt Beulens.