Levensloop krijgt internationale prijs

INITIATIEF WORDT IN DE VS GEKROOND TOT 'GLOBAL ROOKIE EVENT OF THE YEAR'

Het Aalsterse Levensloop-team viel in de prijzen.
repro Rutger Lievens Het Aalsterse Levensloop-team viel in de prijzen.
171.058 euro haalde Levensloop in Aalst een jaar geleden op en voor die schitterende eerste editie heeft ze nu de prijs 'Global Rookie event of the year' gekregen. In de Verenigde Staten, de bakermat van 'Relay of Life' of 'Levensloop' werd het evenement in Aalst dan ook uitgeroepen tot de beste nieuwkomer wereldwijd. Een prijs die kan tellen, als je weet dat er in heel de wereld 6.000 gelijkaardige evenementen zijn.

Die 6.000 Levensloop-evenementen vinden plaats in ongeveer dertig landen. "Meer dan 500.000 deelnemende teams, die ondertussen al meer dan 5 miljard dollar bij mekaar liepen en stapten in de strijd tegen kanker", zegt Bart Beeckman, voorzitter Levensloop Aalst.


"Levensloop Aalst mocht vorig jaar rekenen op maar liefst 62 teams met 3.295 deelnemers. 108 Vechters - mensen die de diagnose kanker kregen - werden er verwend en het eindresultaat op de teller stond op 171.058 euro. De ontvangsten gaan integraal naar Stichting tegen Kanker. Wat vorig jaar nog een vaag begrip was in Aalst, is ondertussen uitgegroeid tot een welgekend evenement. Bijna overal waar je komt, heeft men het erover.

Heel wat mensen zakten vorig jaar af naar de Osbroek voor de Levensloop.
Rutger Lievens Heel wat mensen zakten vorig jaar af naar de Osbroek voor de Levensloop.

Rookie

Dat is uiteraard de verdienste van het organisatiecomité van 2016, in samenwerking met de vele vrijwilligers, deelnemers, sponsors, sympathisanten en de Stichting tegen Kanker."


De mooie resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven. "In de Verenigde Staten, de bakermat van 'Relay of Life' werd 'Levensloop Aalst 2016' dan ook uitgeroepen tot 'Global Rookie event of the year'. De beste nieuwkomer wereldwijd dus", zegt Bart Beeckman. "Het betrokken comité werd daarom op 29 augustus in de bloemetjes gezet in de gebouwen van 'Stichting tegen kanker'. De comitéleden werden er persoonlijk bedankt door algemeen directeur Didier Vander Steichel en kregen elk een gepersonaliseerde oorkonde als herinnering aan de geleverde prestaties."

Wereldrecordpoging

Binnenkort wordt de tweede editie van de Levensloop in Aalst georganiseerd. "Die zal plaatsvinden in het weekend van 30 september en 1 oktober. Ook dit keer is het sportcomplex Osbroek het decor waarin estafetteteams elkaar wandelend en lopend zullen aflossen en waar verschillende activiteiten mekaar gedurende 24 uur zullen opvolgen", zegt de organisator.


"Het fiere comité wil het succes van vorig jaar uiteraard evenaren en we voorzien zang, dans en animatie. Dit jaar staat er trouwens ook een wereldrecordpoging 'Franse ajuinsoep maken' op het programma. Alle opbrengsten gaan integraal naar de Stichting Tegen Kanker." Meer info op www.levensloop.be/aalst of via levensloopaalst@gmail.com.