L'Histoire 32 fiere nieuwkomer in Gault&Millau

PIEPJONGE ZAAKVOERDERS (24) METEEN IN NIEUWE EETGIDS MET 13 OP 20

Amper 24 jaar oud zijn Jason Spinoy en Laurence Menten, maar ze staan met hun restaurant L'Histoire 32 uit Aalst wel al in de editie 2017 van Gault&Millau. Deze durvers krijgen een 13 op 20, meteen een fraai cijfer naar Gault&Millau-normen. Enkele dagen geleden wonnen ze nog de Gouden Goesting en werden ze uitgeroepen tot beste restaurant van Oost-Vlaanderen. Meer is er echt niet nodig om van jeugdliefjes Jason en Laurence de gelukkigste restaurantuitbaters van Aalst te maken.

"Megablij zijn we met de 13 op 20", zegt Laurence Menten. "We staan in de Gault&Millau, dat alleen al. De recensent van Gault&Millau schreef een positieve noot bij ons restaurant. Dat het vlot verloopt en hij apprecieerde het dat we al zo jong een eigen restaurant runnen. Fijn om te lezen en te horen, natuurlijk, maar het mag ons niet afleiden van ons doel: voor ons blijft het allerbelangrijkste dat de zaal van L'Histoire 32 vol zit en dat de klanten tevreden zijn", zegt ze.

Jeugdliefjes

Chef Jason Spinoy en gastvrouw Laurence Menten werden negen jaar geleden een koppel. "Toen we 15 jaar oud waren. Ondertussen hebben we heel wat watertjes samen doorzwommen. Jason en ik kennen elkaar door en door. Dat heeft zijn voordelen als je samenwerkt, ik weet perfect wanneer ik beter zwijg en wanneer niet. We zijn een koppel én beste vrienden", zegt Laurence. Met hun tweetjes hebben ze alles samen opgebouwd. "Ik ben afgestudeerd als kapster, Jason als kok. Bovenal zijn we twee gedreven ondernemers. We waren 19 toen we voor het eerst bij de bank zaten voor een lening, zonder al goed te beseffen hoe de wereld in elkaar zat. Twee 'bleu'kes'. Maar na veel vechten voor onze droom hebben we nu L'Histoire 32."

Tatoeages

Alletwee steken ze hun tatoeages niet weg voor de klanten. "Dat zou nogal raar zijn, dat we onze tatoeages niet zouden mogen tonen in ons eigen restaurant. Onze tatoeages hebben trouwens wel iets met het restaurant te maken, bij Jason staan er verwijzingen naar eten in, ik heb een wijnopener als tatoeage. Het zijn elementen die iets over ons zeggen. Alles wat we tonen en serveren in L'Histoire 32 zegt iets over ons of komt van onszelf. Die stenen waar de boter op ligt op tafel, die vonden we in de zee op reis in Kreta en vonden we mooi. Het kan zijn dat we van hier naar de bus wandelen en geraakt worden door de schoonheid van de kleuren van een herfstblad en dat daar een gerecht uit ontstaat. Over alles is nagedacht", klinkt het.

Van links naar rechts: sous-chef Jason Dhaese, chef Jason Spinoy, gastvrouw Laurence Menten en zaalmedewerkers Steffi Spitael en Suzanne Busch.
Repro Rutger Lievens Van links naar rechts: sous-chef Jason Dhaese, chef Jason Spinoy, gastvrouw Laurence Menten en zaalmedewerkers Steffi Spitael en Suzanne Busch.
l'histoire sluit het rijtje van vermelde restaurants in onze streek met een 13 op 20. Bovenaan in onze streek vind je hof ter eycken in ninove (16 op 20) en kelderman in aalst (16 op 20).
l'histoire sluit het rijtje van vermelde restaurants in onze streek met een 13 op 20. Bovenaan in onze streek vind je hof ter eycken in ninove (16 op 20) en kelderman in aalst (16 op 20).


Video