Koppel rijdt achteraan in op wagen, stelt voor om papieren in te vullen en vlucht daarna weg: twee kindjes lichtgewond

Caroline hoopt dat iemand haar kan helpen zodat de zaak kan worden opgehelderd.
Koen Baten Caroline hoopt dat iemand haar kan helpen zodat de zaak kan worden opgehelderd.
Op de Parklaan in Aalst heeft een koppel dinsdagavond vluchtmisdrijf gepleegd nadat ze met hun wagen inreden op het voertuig van Caroline Ligot. De schade was miniem en beide partijen stelden voor om de papieren in te vullen, maar toen Caroline zich aan de kant parkeerde, ging het voertuig er vandoor. Haar twee kinderen van 4 en 9 jaar oud raakten lichtgewond. “Het is bijzonder laf dat ze zijn doorgereden", aldus Caroline. 

Het ongeval gebeurde iets na 18 uur. Caroline reed met haar twee kinderen in de richting van Aalst. Ter hoogte van de bocht waar je kan afslaan richting Erembodegem reed een voertuig achteraan in op haar Dacia. De vrouw stapte even uit, sprak met de bestuurster die voorstelde om de papieren in te vullen, maar daarna ging het mis. “Ik zette me met mijn vier richtingaanwijzers op het fietspad", aldus Caroline. “Ze stapte in, maar reed plots met hoge snelheid en net niet met piepende banden gewoon weer weg. Ik was met verstomming geslagen", aldus de vrouw. 

Nadat de wagen wegreed belde ze meteen de politie en een ambulance. “Van de stress vergat ik de nummerplaat en het type van de wagen. Het was een Lancia of een Toyota, maar zeker ben ik niet meer. De nummerplaat begon met een 1 en eindigt op 920, meer kan ik me helaas niet herinneren", klinkt het. De politie en ambulance kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Haar twee kindjes geraakten bij het ongeval lichtgewond en werden met nekpijn en pijn in de lies ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw zelf bleef ongedeerd. “Ze zijn intussen weer thuis, maar zijn danig onder de indruk, zeker de jongste omdat hij enkele maanden geleden ook al eens in de wagen zat bij een aanrijding", vertelt mama Caroline. 

De schade aan het voertuig bleef relatief beperkt, maar het gaat Caroline om het principe en de laffe actie van het koppel.
Koen Baten De schade aan het voertuig bleef relatief beperkt, maar het gaat Caroline om het principe en de laffe actie van het koppel.

De auto van de vrouw, een Dacia Logan, liep heel lichte schade op, maar daar is het de eigenares niet om te doen. “Ik vind het bijzonder laf en bruut dat je na zo een klein ongeval gewoon wegvlucht, dan heb je iets te verbergen. Anders doe je zoiets niet", klinkt het. Caroline is nu op zoek naar de voertuigen die achter de daders reden en die mogelijk meer weten over het ongeval en de nummerplaat gezien hebben. “Ik hoop dat ik iemand kan vinden die mij kan verder helpen, zodat de daders toch niet ongestraft kunnen ontkomen. Beide personen waren slank en hadden een Aalsters dialect, dus wonen volgens mij in de buurt.” 

De politie is op de hoogte van de zaak en is een onderzoek gestart. “Op dit moment kunnen ze echter niet veel doen omdat ik de volledige nummerplaat of het type van de wagen niet heb, daarom hoop ik dat er getuigen zijn die meer informatie hebben. Zij mogen contact opnemen met de politie van Aalst of met mij", besluit de vrouw. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.