Koppel dat deelnam aan Witte Mars in Aalst treft bij thuiskomst ravage aan na inbraak in woning

Daders namen kussenslopen weg om buit in te verstoppen

Martine en Marc zijn nog altijd onder de indruk van de ravage die ze aantroffen bij thuiskomst.
Koen Baten Martine en Marc zijn nog altijd onder de indruk van de ravage die ze aantroffen bij thuiskomst.
Inbrekers hebben vrijdagnacht het huis van Marc Colman en Martine Eloot volledig overhoop gehaald. Het koppel had meegedaan aan de Witte Mars in Aalst en was daarna nog iets gaan drinken, terwijl de dieven waren binnengedrongen in hun woning in de Houtenkruisstraat. “Bij thuiskomst merkten we dat alle kasten opengetrokken waren en dat onze kleren boven op bed lagen”, vertelt het koppel. 

Het was een zware slag voor Marc en Martine toen ze hun woning betraden. Alle kasten waren opengetrokken, en overal lagen er papieren en voorwerpen op de grond. De daders liepen via de oprit aan de zijkant van de woning naar achter. In de keuken troffen ze het raam opengebroken aan. 

Witte mars

“De daders doorzochten heel onze woning en gingen hierbij heel drastisch te werk. Zelf tot boven gingen ze zoeken naar waardevolle spullen en haalden ze heel onze kleerkast overhoop”, zegt Marc.

Enkele uren daarvoor had het koppel deelgenomen aan de witte mars in Aalst, om de zware aanslag van de Bende van Nijvel 33 jaar geleden op een winkel van Delhaize te herdenken. “We gingen naar daar om iedereen een hart onder de riem te steken en een goede daad te doen. Als je dan enkele uren later zo thuis komt en de ravage opmerkt, is dit toch echt wel bijzonder jammer”, klinkt het. 

De daders kwamen via het keukenraam naar binnen
Koen Baten De daders kwamen via het keukenraam naar binnen

Te aangeslagen

De daders konden ook heel wat buitmaken. Zo gingen ze met juwelen en een enveloppe van ongeveer duizend euro aan de haal, maar ook met een dure koptelefoon en vermoedelijk nog enkele andere spullen. “We hebben nog niet alles opgemerkt waar ze mogelijk mee weg zijn.”

“Het ergste zijn de juwelen. Deze waren van mijn moeder en hebben een zeer grote emotionele waarde. Het is verschrikkelijk dat deze verdwenen zijn”, zegt Martine. De vrouw moest normaal vandaag gaan werken, maar was te aangeslagen door de hele feiten en bleef thuis van het werk. 

De juwelen waren van mijn moeder en hebben een zeer grote emotionele waarde. Het is verschrikkelijk dat ze verdwenen zijn

Slachtoffer Martine

Kussenslopen

Marc en Martine begonnen bij thuiskomst meteen op te ruimen. “Het was bijna niet voor te stellen hoe ze te werk zijn gegaan. Tot in het tuinhuis gingen ze op zoek naar waardevolle spullen. We hebben zelf ook nog werk gehad om alles op orde te krijgen. We zijn hier beiden serieus van geschrokken. Vooral het feit dat iemand hier heeft binnen gezeten en al onze persoonlijke spullen heeft onderzocht en aangeraakt, geeft ons een vreemd gevoel.” 

De dieven gingen ook aan de haal met de kussenslopen van in de slaapkamer. Vermoedelijk gebruikten ze die om de buit te verstoppen. 

“Onveiligheidsgevoel”

De politie werd verwittigd en kwam ter plaatse. “Maar veel konden zij ook niet meer doen. De kans dat ze iets van sporen vinden is heel klein. Dat beseffen we. Onze overbuurman heeft wel een camera hangen, maar het is niet zeker of op de beelden iets te zien zal zijn. Het is vooral het onveiligheidsgevoel dat ons nog altijd parten speelt. We zullen kijken of we met de eigenaar eventueel maatregelen kunnen nemen", besluit het koppel. 
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sam Bosmans

  Als er open en bloot gecommuniceerd word op tv dat Aalst geen politie mensen genoeg heeft om snachts te patrouilleren dan krijg je dit ...Aalst is al lang Aalst niet meer ..enkel op tv ..met een breed lachende burgemeester ..realiteit is heel anders ..

 • ann van der linden

  Preventief patrouilleren door politie vanaf nu ook iets moeilijker...ze moeten nu ook trouwstoeten veilig en wel terug naar huis begeleiden. Die hebben dus al werk genoeg!

 • Paul Buckens

  En terug geen buur die iets gezien heeft of niet gereageerd heeft en als het bij henzelf gebeurt moet iedereen het gezien hebben.

 • Willem Coopman

  En de Politie, ons aller vriend, maakt een PV-ke voor de verzekering en de rest is voor de statistieken!

 • Veerle Uyttersprot

  Ik heb het begin oktober ook meegemaakt. De ravage was enorm omdat ze niet veel vonden en beneden een hondje in de bench zat hadden ze boven een echte ravage gemaakt. Niet plezant als je van je werk komt om dit mee te maken. In onze omgeving in verschillende huizen bij alleenstaanden binnengezeten, ze weten perfect wie er woont.