Koppel acteert met Lindsay Lohan

OPNAMES VAN HORRORFILM 'THE SHADOWS WITHIN' IN AALSTERS STADSPARK

Michel Bogaerts en Véronique Seghers.
Rutger Lievens Michel Bogaerts en Véronique Seghers.
Véronique Seghers (38) en Michel Bogaerts (46) uit Haaltert zijn bezig aan een blitz-acteercarrière: na figurantenrollen in 'De Ridder' (één) en de nieuwe vtm-reeks 'De Geboden', stonden ze vorige week in het Aalsterse stadspark voor de opnames van 'The Shadow Within', een Amerikaanse horrorprent met topactrice - ietwat op haar retour weliswaar - Lindsay Lohan.

In de nacht van 18 op 19 december vonden de opnames voor de vampieren- en weerwolvenfilm plaats in het stadspark van Aalst. Dat moet het team van de vtm-politieserie 'De Geboden' met Marie Vinck wel geweest zijn, zou een eerste reactie kunnen zijn, want die zijn tegenwoordig alomtegenwoordig in Aalst. Maar dat klopt niet. Het was de productiecrew van 'The Shadow Within', een film met Lindsay Lohan in de hoofdrol.

De filmopnames in het stadspark.
Rutger Lievens De filmopnames in het stadspark.

Ontwenningskliniek

Lindsay Lohan is niet de eerste de beste: de Amerikaanse is nog altijd maar 29, maar heeft al een carrière die sommige actrices in een heel leven niet halen. Ze brak in 2003 aan de zijde van Jamie Lee Curtis door in de komedie 'Freaky Friday' en werd meteen gebombardeerd tot Hollywoods next big thing met hoofdrollen in onder meer 'Confessions of a Teenage Drama Queen' (2004) en 'Herbie: Fully Loaded' (2005). Nadien begon de roem zijn tol te eisen en werd ze steeds vaker gesignaleerd in foute discotheken en ontwenningsklinieken.


Eén voordeel: zonder al die drank en drugs zat La Lohan allicht geen B-film te draaien in Aalst. Nu dus wel. "De opnames begonnen de 18de rond 14 uur en zijn geëindigd op 19 december om 7.30 uur 's ochtends", vertelt Véronique. "Lindsay Lohan zelf was er op dat moment niet bij, maar Michel en ik hebben wel heel wat scènes gedaan met acteurs Gianni Capaldi en Charlotte Beckett. We speelden in het stadspark een jogger, een dakloze en weerwolven. Lindsay Lohan hebben we persoonlijk nog niet mogen ontmoeten maar we weten wel dat ze in Aalst is geweest om een paar scènes te spelen. De locatie mogen we echter niet vrijgeven."


Producer Ross Otterman was volgens het koppel erg enthousiast over Aalst. "Enerzijds doordat de stad zo goed meewerkt. Als ze in de Verenigde Staten een park reserveren, dan kost dat 50.000 euro. In dit geval ben ik gewoon naar de stadsdiensten gegaan, heb ik uitgelegd wat de bedoeling was en na een handdruk was het allemaal in orde", zegt Véronique, die voor de film voor een deel ook als 'location manager' geschikte locaties zocht.

Lindsay Lohan.
RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP Lindsay Lohan.

Paparazzi

"Aalst heeft ook zijn voordelen ten opzichte van Brussel waar eveneens gefilmd wordt. Enkele scènes zijn daar al uitgesteld door de terreurdreiging. Acteurs of crew kwamen er niet door door de verhoogde terreurdreiging. Lindsay Lohan wordt er ook achtervolgd door paparazzi terwijl dat in Aalst goed meevalt. En het zou kunnen dat we terugkomen want Ross Otterman was erg enthousiast over de gebouwen van Amylum. Vooral de industriële look aan de achterkant van de fabriek aan de Dender beviel hem enorm."


The Shadow Within moet volgend jaar klaar zijn, maar dat is niet het enige project dat Véronique lopen heeft. "In 'De Geboden', de vtm-reeks die momenteel wordt gedraaid in Aalst, zal ik te zien zijn in de rol van journalist. Ik heb een rolletje in de Nederlandse films 'Renesse' en 'Tonic Immobility' en in de televisieserie 'Cordon 2'. Ik heb vroeger nog geacteerd, maar nadien trouwde ik en kreeg ik kinderen. Maar nu is het de bedoeling dat ik alsnog voltijds ga voor een acteercarrière", besluit ze.