Klachten over gele Ilva-zakken

Ilva heeft een probleem vastgesteld met een aantal gele vuilniszakken die door een fabricagefout te snel scheuren.

"De afgelopen weken kreeg Ilva een aantal klachten over slechte gele zakken voor restfractie. Particulieren en verkooppunten meldden dat deze zakken onderaan gemakkelijk scheurden", zegt Tina Verraes van Ilva. "De klachten zijn onmiddellijk aan de fabrikant, Powerpack uit Beerse, overgemaakt.


Na intern onderzoek kwam Powerpack tot de conclusie dat er in mei door een technisch mankement inderdaad een fabricagefout is gebeurd bij de productie van de Ilva-zakken. Dat productieprobleem heeft als gevolg dat een aantal zakken een slechte lasnaad hebben, zodat bij opname van een volle zak de naad onderaan openscheurt. Powerpack neemt de volledige verantwoordelijkheid voor deze fout op zich."


Van het ogenblik dat Ilva van de klachten hoorde, is een medewerker in verschillende verkooppunten slechte rollen gaan ruilen tegen goede. Ook een medewerker van Powerpack gaat bij de winkeliers langs om te ruilen indien nodig. "Vandaag zouden er geen slechte rollen meer in de winkels liggen", luidt het bij Tina Verraes.


De slechte zakken zijn te herkennen aan het opschrift 16P2014, 17P2014, 18P2014 en 16P1114 en zijn voor Aalst, Haaltert en Zottegem. Particulieren die een slechte rol zouden hebben aangekocht, kunnen contact opnemen met Ilva via 053/85.85.45 of info@ilva.be. Een medewerker zal langskomen en de slechte zakken ruilen tegen goede. (RLA)