Jonge regisseur Gilles uitgenodigd door Stijn Coninx

De jonge regisseur Gilles in actie met de brandweer van Aalst.
Foto Rutger Lievens De jonge regisseur Gilles in actie met de brandweer van Aalst.
De brandweer van Aalst pakte met vijf voertuigen groot uit voor de filmopnames van 'Vlaamse Flikken', de eerste langspeelfilm van de 15-jarige regisseur Gilles De Keyser.

De politie van Aalst werd ingezet om toeschouwers op een afstand te houden. "De opbrengst van de film gaat naar de kinderafdeling van het ASZ, waar Gilles zelf een tijdje verbleven heeft en dat vinden we een nobel doel. Gilles had onze medewerking gevraagd en we konden niet achterwege blijven, het is heel lovenswaardig wat Gilles verwezenlijkt", zegt Andy De Bodt van het duikersteam van de brandweer. Zijn team haalde een 'lijk' uit de Dender. In werkelijkheid was het een pop. Voor de brandweer was het wel een nuttige oefening, want de motor van de boot bleek niet te werken.

Stressen

Het was stressen voor Gilles, maar hij vergat niet te genieten. "Als je eventjes blijft staan en alles hier van op een afstand bekijkt, zie je hoe fantastisch het is wat hier gebeurt. De hulp die ik hier krijg... Daar ben ik enorm dankbaar voor", zegt Gilles.


Zijn ondernemingszin is ook regisseur Stijn Coninx niet ontgaan. Coninx is 'Niet Schieten' aan het draaien in Aalst en heeft Gilles uitgenodigd op de set.


(RLA)