Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) wordt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit

Photo News
Het ziet ernaar uit dat Open Vld’er Jean-Jacques De Gucht de nieuwe schepen van Mobiliteit en Openbare Werken zal worden. CD&V verliest de bevoegdheid Feestelijkheden aan N-VA.

Het ziet ernaar uit dat Jean-Jacques De Gucht de bevoegdheid Mobiliteit zal overnemen van Dylan Casaer (Lijst A). Waarschijnlijk combineert hij dat met Openbare Werken, een bevoegdheid die tot nu toe door Ann Van De Steen (Lijst A) werd uitgeoefend.

CD&V neemt Energie over van Ann Van De Steen en verdeelt tussen Ilse Uyttersprot en Katrien Beulens ook nog de bevoegdheden Sport, Cultuur, Economie en Jeugd. N-VA haalt al de rest binnen. Onder meer Financiën, Vreemdelingenzaken, Inburgering, Bibliotheek, Erfgoed, Sociale Zaken, Senioren, Toerisme en Ruimtelijke Ordening blijven in handen van N-VA. Waarschijnlijk zetten de schepenen hun werk gewoon verder, al is het afwachten welke bevoegdheid Matthias De Ridder zal krijgen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rony scheerlinckx

    Dat is al goed nieuw dat er een ander komt voor mobiliteit want wat die Dylan Casaer heeft uit gericht heeft geen naam denk dat hij ne percent had op die geel paaltjes