Houten kunst van 25.000 euro in de Korte Zoutstraat is na anderhalf jaar weer afgebroken

De houten constructies in de Korte Zoutstraat die nu afgebroken zijn.
Rutger Lievens De houten constructies in de Korte Zoutstraat die nu afgebroken zijn.
De houten constructies die de Korte Zoutstraat in Aalst sierden, zijn afgebroken. De stad liet die plaatsen in juli 2017 om de winkelstraat nieuw leven in te blazen. Anderhalf jaar later is de functionele kunst, die ook moest dienen als speeltuig, fietsenstalling en zitbank, weer verdwenen. De kunst zou 25.000 euro hebben gekost aan de stad.

Buurtbewoner André-Emile Bogaert schreef er een brief over gericht aan het stadsbestuur. Hij spreekt van geldverspilling. “Kinderen hebben er niet op gespeeld. Mensen hebben er niet opgezeten. De plaatselijke leegstand werd er niet door verbeterd. Nieuwe investeringen bleven uit”, schrijft ‘De Wakkere Burger’ aan het stadsbestuur.

Volgens schepen van Lokale Middenstand Katrien Beulens (CD&V) was het de bedoeling dat dit een tijdelijke constructie was. “De afbraak is gebeurd in overleg met de handelaars. De constructies stonden in de weg van toekomstige verbouwingswerken in de straat”, zegt ze.

De Korte Zoutstraat vandaag.
Rutger Lievens De Korte Zoutstraat vandaag.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Schutter

  Het staat in Aalst vol met afschuwelijke en waardeloze ‘kunst’, er zullen er wel een paar hun zakken goed gevuld hebben...

 • Sam Bosmans

  Zoveelste belachelijk voorbeeld van hoe het hier in Aalst met het geld gesmeten word aan nutteloze projecten. 25000 voor wat balken ,en aan de dender staat en ligt nog een nuteloos stuk balken van 150.000 euro !!!!

 • Jan Standaert

  weggegooid geld.

 • lucrece van caelenberghe

  Schandalig, €25.000 voor kunst ???? Terwijl er zoveel armoede is in Aalst.

 • johny goessens

  Dit terwijl de voetpaden buiten het Centrum van Aalst er in erbarmelijke toestand bijliggen. Fietspaden zijn er al helemaal niet. Prestigeprojecten gaan ook nu met deze nieuwe coalitie geen zoden aan de dijk brengen en al zeker niet met VLD op mobiliteit !