Hij is er, hij is er: de lieve goede Sint-Maarten

Alle (brave) kindjes houden zich klaar om op 11 november cadeautjes te openen, de Sint is weer in het land. De 'stoomboot' van Sint-Maarten kwam zaterdagmiddag aan in Aalst, de massa kinderen aan de kant van de Dender en op het Werfplein was uitzinnig van vreugde.

Hier en daar had een kindje schrik, maar door de snoepjes van de Zwarte Pieten was dat vliegensvlug vergeten. De Sint stelde meteen de joelende jeugd gerust: "Er zijn geen stoute kinderen", zei Sint-Maarten. Een zucht van opluchting ging door de massa, iedereen krijgt dus cadeautjes dit jaar. "Ik ben Dendermonde met mijn boot gepasseerd en heb het links laten liggen, recht naar Aalst. 'Oilsjt goi stad van mèn droeimen'", zei de Sint, die opmerkelijk goed Aalsters dialect sprak.

Burgemeester Christoph D'Haese en Commissaris Migrain, bekend van Mega Mindy, stonden op het Werfplein om alles in goede banen te leiden. Voor de veiligheid, werd gezegd, maar Commissaris Migrain verklapte waarom hij daar echt was. "Natuurlijk om de lieve Sint te beschermen tegen boeven, maar vooral ook voor al die lekkere snoepjes. De Zwarte Pieten zijn een zak vol snoepjes kwijtgeraakt. Mijn agenten zijn er nu naar op zoek", aldus Migrain.

De Sint nam uitgebreid de tijd om al zijn jonge fans te begroeten. "Ik heb een heleboel Lego gevraagd aan de Sint. Hij heeft net gezegd dat het in orde komt. Kan niet anders, ik ben superbraaf geweest dit jaar", zei de 7-jarige Norah Willockx die enthousiast met haar vlagje zwaaide. (RLA)

Aan de kade van de Dender stond een massa mensen de Sint op te wachten.
Rutger Lievens Aan de kade van de Dender stond een massa mensen de Sint op te wachten.
Sint-Maarten komt aan en groet de menigte.
Rutger Lievens Sint-Maarten komt aan en groet de menigte.
De burgemeester en Commissaris Migrain verzekerden een veilige aankomst van Sint-Maarten.
Rutger Lievens De burgemeester en Commissaris Migrain verzekerden een veilige aankomst van Sint-Maarten.


Video