Groen blijft pleiten voor park Wijngaardveld

Waterwegen en Zeekanaal gooide de plannen voor een park Wijngaardveld in Aalst vorige week in de prullenmand, maar Groen blijft aandringen op de realisatie ervan. "De illegale bomenkap aan de Electrabelsite. Het verdwijnen van één hectare natuur voor de bouw van de nieuwe stuwsluis. Het mogelijk verdwijnen van de platanen langs de Leo Gheeraerdtslaan. Een betonnen en kaal stationsplein. Het Esplanadeplein waar de acacia's dreigen te verdwijnen voor een ondergrondse parking. En ga zo maar door", zegt Groen-voorzitter Lander Wantens.


"Het lijstje groen dat aan het verdwijnen is in onze stad, is ellenlang. Hoe de stad de klimaatdoelstellingen wil halen en zorgen voor extra groene ruimte en leefbaarheid, is voor mij een compleet raadsel", aldus Wantens.


"Net nu onze stad in de lift zit en meer en meer jonge gezinnen zich vestigen in het centrum van de stad, moeten we inzetten op leefbaarheid. Extra parken en groene ruimte in het centrum van de stad is een must voor biodiversiteit, zuurstof, klimaatadaptatie, speelruimte. De stad moet geveltuinen en groendaken stimuleren." Op 14 oktober maakt Groen een fietstocht in Aalst langs alle locaties waar plek is voor nieuwe groene ruimte en waar deze bedreigd is. (RLA)