Geniaalst: “Op Winterfoor meer aandacht voor kinderen met beperking”

Cathy Grysolle
Lijst A Cathy Grysolle
De gemeenteraad van Aalst is de hoogmis der democratie. Elke maand mag een gemeenteraadslid op de dag van de gemeenteraad een geniaal idee lanceren. Vandaag het voorstel van Cathy Grysolle (Lijst A).

“Carnaval ligt net achter ons en jaarlijks neemt het succes van de dag van het kind tijdens de winterfoor toe. Sinds enkele jaren proberen de foorkramers er samen een prikkelarme kermisdag van te maken. Dit ten behoeve van kinderen met een beperking. Gezien de grote hoeveelheid aanwezige kinderen gaat dit prikkelarm initiatief volledig verloren.”

Moeilijk verplaatsen

“Buiten de extra prikkels door drukte stelt zich ook nog verder het probleem dat deze kinderen vaak trager reageren of zich moeilijk kunnen verplaatsen naar de attracties. Hierdoor komen deze kinderen nog amper aan de beurt voor een ritje op de molen. Leerkrachten en begeleiders van het buitengewoon onderwijs hebben hierover recentelijk hun onvrede geuit over dit evenement.”

“Daarom stel ik voor een speciaal openingsmoment te organiseren voor kinderen met een beperking. Indien dat niet zou kunnen, kunnen we misschien met de foorkramers bekijken of de Dag van het Kind uitgebreid kan worden. Van een halve dag naar een volledige, zodat er een betere spreiding is.”

Poll

Een goed voorstel?

  • Ja 94%
  • Nee 6%1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cecarine De Smet

    Een zeer mooi initiatief Cathy!