Geniaalst: "Oilsjt Plage"

Rosita Monsieur
Lijst A Rosita Monsieur
De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen dichterbij. In aanloop van de stembusgang geven we politieke kandidaten de kans om een gedurfd idee te lanceren, out-of-the-box, maar realistisch. We vroegen hen hoe zij de stad willen laten evolueren van Aalst naar Geniaalst. Dit is het idee van Rosita Monsieur (Lijst A).

Naam: Rosita Monsieur

Partij: Lijst A

Plaats op de lijst: 30

"Oilsjt Plage"

"Mijn idee is misschien niet zo geniaal of vergezocht noch keiduur. Voor veel gezinnen is een uitstap naar de zee te ver of te duur. Het zou fijn zijn moest Aalst een speeltuin met groot strand hebben. Ik vind het stadspark een ideale groene locatie."

"Soms zie je kinderen met twintig in een kleine zandbak zitten. Dus ik zou een strand willen aanleggen in Aalst, maar dan zonder zee. 200 meter op 200 meter, waar iedereen een deken kan leggen en een frigobox kan zetten. Strandstoelen en paraplu's mogen er zeker bij. Omheind met houten planken en voorzien van douches."

Er werd ooit al eens het idee geopperd om een strand aan te leggen op het Werfplein aan de Dender, maar dat ziet Rosita niet zitten. "Liefst niet aan water. Het moet gewoon een rust- en speelplaats zijn voor gezinnen, honden niet toegelaten. Met douches om de kindjes af te spoelen. Er is meer dan genoeg plaats in het stadspark."

Poll

Een strand in Aalst, is dat een goed idee?

 • Ja 42%
 • Nee 58%4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rosita Monsieur

  ikzelf ben geen SPA-lid pierre en ook niet oud , gek, noch minder, ik ben wel een mens voor de mensen en hou enorm van kinderen.

 • pierre De Smet

  Zijn oud SPA leden en van die mag je de gekste ideeên verwachten

 • Carla Peterson

  Dat wordt een openbare kattenbak vol met bacteriën….

 • Ben Strubbe

  Tjonge, jonge, jonge, waar blijven ze het toch halen. Een strandzone in het stadspark.