Geniaalst: "Laat ons de jachthaven uitbreiden"

Philippe Kiekens
Open Vld Philippe Kiekens
De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen dichterbij. In aanloop van de stembusgang geven we politieke kandidaten de kans om een gedurfd idee te lanceren, out-of-the-box, maar realistisch. We vroegen hen hoe zij de stad willen laten evolueren van Aalst naar Geniaalst. Vandaag een idee van Philippe Kiekens (Open Vld).

Naam: Philippe Kiekens

Partij: Open Vld

Plaats op de lijst: 5

"Laat ons de jachthaven uitbreiden"

Aalst heeft op dit moment een haven waar boten kunnen aanmeren. Die bevindt zich tussen de Zwarte Hoekbrug en de Sint-Annabrug. Maar de jachthaven is niet iets waar centrumstad Aalst echt mee kan uitpakken. Philippe Kiekens ziet toekomst in de jachthaven, zeker nu Aalst de Dender meer waardeert.

Volgens Kiekens zou een echte jachthaven goed zijn voor het toerisme. "Ik pleit voor een uitbreiding en optimalisering van de jachthaven. Misschien moet ze wel lopen van de Tragel tot het Eiland Chipka", zegt Kiekens. "Het zou de toeristische aantrekkelijkheid van de stad versterken. Bovendien verhoogt het de waterbeleving op de Dender", zegt Kiekens. "Ik zou zelfs een mooi gebouw zetten met een douchevoorziening."

Poll

De jachthaven uitbreiden en optimaliseren?

  • Ja 60%
  • Nee 40%1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Igor Matthieu

    Een trailerhelling erbij zou ook niet slecht zijn !