Er komt een derde 'Koesjkes Mieting'

De Voil Jeanetten verzamelden aan Het Volkshuis.
Rutger Lievens De Voil Jeanetten verzamelden aan Het Volkshuis.
Er komt een derde editie van de succesvolle 'Koesjkes Mieting' van 'Een Voil Jeanet is Giejn Travestie'. Organisatoren Egon Twin , Gunther Kinoo en Sven Petre gaan met de Voil Jeanetten op 8 december op kroegentocht in Aalst.

Dit jaar krijgt het traject de naam 'de op ien biejn kejje ni stoon toer'. "Het is niet de bedoeling om een tweede voil jeanetten-stoet te organiseren, maar gewoon de aandacht te leggen op al de mooie retrokinderwagens", zegt Egon Twin. "Tijdens carnaval gaat er weinig aandacht naar de kinderwagens."

Onze tocht langs cafés wordt opgeleukt met verschillende tombolaprijzen en gastoptredens van carnavalisten. "We vertrekken op het Vredeplein om 14 uur en eindigen rond middernacht in Het Volkshuis. De eigenaar van de mooiste kinderwagen wordt verkozen en krijgt een lintje", zegt Gunther Kinoo. Achtereenvolgens zullen er pintjes gedronken worden in Bowling De Kast, De Geniepegen Drauk, café Soleil, 't Paviljoen, De Heiligen Gheest en Het Volkshuis.

"We stoppen aan het kraam van Delforge om een echte Voil Jeanetten-hap binnen te spelen: oliebollen met stoofvleessaus en pickles", klinkt het. "Wie wil meedoen moet zich wel vooraf inschrijven, een retrokinderwagen meebrengen en verkleed zijn als een echte Voil Jeanet."

- Aalst carnaval : Dag van de Voil Jeanetten
Photo News - Aalst carnaval : Dag van de Voil JeanettenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.