Eerste herstelverblijf van Aalst in WZC De Toekomst

De burgemeester was aanwezig op de opening van het herstelverblijf.
Rutger Lievens De burgemeester was aanwezig op de opening van het herstelverblijf.
De verbouwingswerken in de Sint-Kamielstraat in Aalst zijn ten einde. Woonzorgcentrum De Toekomst heeft er nu 35 kamers bij en het bestaande gebouw werd opgefrist. 30 kamers maken deel uit van het eerste herstelverblijf van Aalst, niet alleen bedoeld voor senioren, maar voor iedereen die herstelt na een operatie.

Anima Care verwierf in 2007 woonzorgcentrum Paul Liénart en breidde de activiteiten de afgelopen jaren fors uit. "Met de toevoeging van een erkend herstelverblijf concretiseert ze haar ambitie om een complete zorgcampus in het hart van de stad te realiseren", zegt de CEO van Anima Care Johan Crijns. "Het is het eerste herstelverblijf van Aalst. Je hoeft niet meer naar Oostende om te revalideren."

"Het erkend herstelverblijf telt 30 bedden. Het is een comfortabel verblijf waar volwassenen, ongeacht hun leeftijd, omkaderd met professionele zorg, kunnen herstellen en weer fit worden", zegt Crijns. “Onze gasten zijn voornamelijk mensen die een heelkundige ingreep hebben ondergaan of die hebben geleden aan een ernstige aandoening, al dan niet met een ziekenhuisopname of een langdurige onderbreking van hun normale activiteiten, en die nog niet zelfstandig in hun natuurlijk thuismilieu kunnen functioneren”, zegt hij.

Zorg, de klok rond

"Naast alle gangbare diensten kan je er de klok rond beroep doen op een competent team van zorgverstrekkers die, in nauw overleg met de thuiszorg en de behandelende arts, je terugkeer naar huis voorbereiden", zegt de CEO. "De kamers beschikken over alle modern comfort en een private rolstoeltoegankelijke badkamer."

Een van de kamers.
Rutger Lievens Een van de kamers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.