Eendracht Aalst in rouw na overlijden ex-speler Wim De Wolf (51)

Wim De Wolf was zelfstandige en verkocht gebraden kippen aan de Tir in Aalst.
Eendracht Aalst/Vantjen Wim De Wolf was zelfstandige en verkocht gebraden kippen aan de Tir in Aalst.
Eendracht Aalst is in rouw na het plotse overlijden van ex-speler Wim De Wolf. De omstandigheden zijn nog onduidelijk. Wim De Wolf was in Aalst ook bekend als zelfstandig verkoper van gebraden kippen.

"Met grote droefenis vernemen we van de familie De Wolf het overlijden onze oud-speler en Eendracht-icoon Wim De Wolf (51)", zo communiceerde Eendracht Aalst het droevige nieuws vandaag. "Onze jarenlange rechtsback van weleer is vanmorgen overleden. Veel sterkte aan de familie en vrienden van Wim namens de hele club. #EA1919."

Wim De Wolf begon bij Eendracht Aalst te voetballen toen hij tien jaar oud was. Na twee seizoenen verliet hij Eendracht voor RWDM op aandringen van Johan Boskamp. Als UEFA-junior keerde De Wolf terug naar Aalst, waar hij op zijn 16de debuteerde.

Vijf jaar geleden was hij nog te gast op Eendracht Aalst, waar hij in een interview over zijn debuut het volgende vertelde: "Mijn eerste selectie was een thuiswedstrijd tegen Overpelt Fabriek. We verspeelden in de slotminuut de overwinning, ik speelde geen minuut. Toch zie ik de schoenen van Edy De Bolle nog door de vestiaire vliegen van frustratie", aldus Wim De Wolf. "Ik weet nog dat ik er als debutant wat onder de indruk was van de gevestigde waarden in de eerste ploeg maar dat duurde niet lang want amper één week later debuteerde ik meteen met een basisplaats tegen Sporting Charleroi. Ik hield er de plaatselijke topper Didier Beugnies uit de wedstrijd en mijn trein was definitief vertrokken en ben niet meer uit de ploeg geweest.”

Toen Sporting Lokeren kwam aankloppen kwam zijn droom om in eerste klasse te spelen uit. In het tweede seizoen was er een aanvaring met trainer Aimé Antheunis en keerde De Wolf terug naar zijn enige voetballiefde: Eendracht Aalst. Hij promoveerde naar eerste klasse met Eendracht Aalst met trainer Fazekas en later nog eens toen Jan Ceulemans er trainer was.

"We waren erg onder de indruk toen Jan Ceulemans ineens in de kleedkamer stond", zei Wim De Wolf daarover. "Dat was toen wel een echt monument van het Belgisch voetbal hoor! Niet zozeer voor zijn technische kwaliteiten, maar wel geprezen voor zijn karakter! Dat bracht hij toen over op onze huidige ploeg, met het gekende succesvolle vervolg. Ik herinner me zijn allereerste wedstrijd op het veld van Seraing. We verloren die eerste wedstrijd maar wat opviel was zijn erg simpele wedstrijdvoorbereiding. Vooral tijdens de stiltes in de kleedkamer dwong Sterke Jan erg veel respect af zodat we op het veld voor elkaar door het vuur gingen."

Wim De Wolf moest op de leeftijd van 28 jaar stoppen met voetballen door blessures.

Wim De Wolf was speler bij Eendracht Aalst.
Eendracht Aalst/Vantjen Wim De Wolf was speler bij Eendracht Aalst.
Wim De Wolf bij zijn kippenkraam.
Eendracht Aalst/Vantjen Wim De Wolf bij zijn kippenkraam.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ilse Verleysen

  Veel sterkte bij dit verlies! Frank en Ilse

 • pierre De Smet

  God man wat een slag weet nog doen we samen 's avonds voetbalden in park en je wedstrijden met den Eendracht , rip en heel veel sterkte aan allen die u dierbaar waren

 • Rik Van Herreweghen

  sterkte aan Linda , Louiseken en de familie, - Joken

 • SVEN BUYLE

  RIP Witten

 • Roger Sartet

  RIP