Controversiële fietsenstalling is klaar

De nieuwe fietsenstalling aan het Werfplein.
Foto RLA De nieuwe fietsenstalling aan het Werfplein.
De gecontesteerde fietsenstalling voor het Administratief Centrum in Aalst is klaar. 150.000 euro kost de fietsenstalling en dus lag ze de laatste tijd onder vuur.

Iwein De Koninck (CD&V), schepen van Jeugd, pleitte bij de opening van het hypecourt op de Volksplaats - die 10.000 euro kostte - voor moed bij zijn collega's bij het verdedigen van 'functionele kunst' zoals het hypecourt, de Dwarsligger of de fietsenstalling aan het Werfplein.

In dialoog

"In de jaren '60 en '70 was Aalst de stad van avantgardistische kunst, later koos de stad voor minder controversiële kunstwerken, maar de laatste jaren wordt vaker de kaart getrokken van kunstwerken die in dialoog treden met de bewoners van onze stad", zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&), die de bouw van de fietsenstalling verdedigt.


"Niet vergeten dat deze fietsenstalling voor tachtig fietsen bedoeld is voor bezoekers van het Administratief Centrum. Het personeel parkeert zijn fiets in de ondergrondse parking en wie de trein wil nemen, kan terecht met zijn fiets in het fietsgebouw aan het station. Ik stel vast dat de nieuwe fietsenstalling meteen wordt gebruikt. Geef het nog wat tijd, op 't Neuzeke was er ook veel kritiek, maar dat kunstwerk is toch aanvaard door de Aalstenaar", zegt Casaer. Volgende maand is er een infoavond over de fietsenstalling en kunnen er vragen worden gesteld aan de kunstenaar. (RLA)