Cactusclub stopt ermee en biedt planten te koop aan op zes dagen in juni, juli en augustus

Jef Keymeulen in de serre van de cactusclub.
Rutger Lievens Jef Keymeulen in de serre van de cactusclub.
Cactusclub Aylostera uit Hofstade stopt ermee na 34 jaar en de collectie wordt verkocht. Nu zijn ook de data bekend waarop de planten verkocht zullen worden.

Jef Keymeulen van de cactusclub somt nog eens op waarom zijn club er na 34 jaar mee ophoudt. “Geen opvolging voor het bestuur, onvoldoende interesse om te werken aan de verzameling, geen plaats op openbaar terrein. Dat zet er ons toe aan te stoppen met de vereniging en de clubverzameling. Spijtig want sommige van deze planten zouden 250 jaar moeten kunnen meegaan, minstens tien generaties lang”, zegt Keymeulen.

De beste planten worden te koop aangeboden op de zaterdagen 15 en 29 juni, 13 en 27 juli, 10 en 24 augustus. Telkens van 14 tot 18 uur in de Noenstraat 7a in Hofstade. De volledige opbrengst, na aftrek van de eventuele kosten, wordt geschonken aan zes verschillende goede doelen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Richard van Vugt

    Zeer spijtig om te horen dat liefhebbers van zulke mooie, oude(in de zin van lang bestaande soorten op aarde) planten verkopen moeten. Ik ben ervan overtuigd dat nog vele generaties hun cactussen, Agaves, Yucca's binnen zullen cultiveren. Aangezien in Nederland ook sommige cactussen winterhard zijn (Opuntia en Echinocereus) zullen ze wel steeds vaker gezien worden in de rotstuin of in pot op terras.