Brandweer nog hele dag in de weer met stormschade: meer dan 200 oproepen

Brandweerzone Vlaamse Ardennen en brandweerzone Zuid-Oost.
Koen Moreau Brandweerzone Vlaamse Ardennen en brandweerzone Zuid-Oost.
De verschillende brandweerposten voor de hulpverleningszone Zuid-Oost zijn ook maandag nog heel de dag in de weer geweest met het afhandelen van oproepen voor stormschade.

In Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Lede, Ninove, Wetteren en Wichelen waren de brandweermannen ook maandag quasi onafgebroken in weer. “De teller staat momenteel op meer dan 200 afgewerkte interventies en er zijn nog bijzonder veel wachtenden”, aldus de brandweer.

Ook in de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen was het maandag nog alle hens aan dek. “Wij waren tot 16 uur bezig en deden een dertigtal tussenkomsten”, vertelt Dirk Van Wayenberghe, overste van brandweerpost Herzele.

Naar aanleiding van de overbelasting bij de noodnummers 100/112 en 1722 wijst de brandweer er op dat niet dringende hulp eveneens online kan worden aangevraagd via https://zuid-oost.hulpverleningszone.be en www.bvlar.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.