Bestuurder onder invloed laat ware ravage achter na zwaar ongeval

Acht wagens beschadigd, drie rijp voor de schroothoop. Ook huizen beschadigd door rondvliegende brokstukken

De gloednieuwe Mercedes vernielde zeven andere voertuigen en kwam daarna zelf op zijn zij terecht.
Koen Baten De gloednieuwe Mercedes vernielde zeven andere voertuigen en kwam daarna zelf op zijn zij terecht.
Een jonge bestuurder heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Moorselbaan in Aalst een spoor van vernieling achtergelaten. Met zijn gloednieuwe Mercedes CLG met een waarde van minstens 50.000 euro ging hij uit de bocht en ramde hij met hoge snelheid enkele bloembakken en zeven wagens opzij. De man zou ook onder invloed geweest zijn van alcohol en legde een positieve ademtest af. Enkele getuigen spreken van een mogelijke straatrace, maar dit is niet duidelijk. Als bij wonder raakte niemand gewond. 

Een rustige nacht werd plots verstoord door een hevige knal en heel wat lawaai. Een jonge bestuurder en zijn passagier verloren in de scherpe bocht ter hoogte van huisnummer 506 de controle over hun stuur. Ze reden aan hoge snelheid het voetpad op en zonder te remmen, knalden ze door verschillende bloembakken en een oprit vol kiezelsteentjes. 

De wagen botste daarna hard tegen drie geparkeerde voertuigen die tegen een gevel van een woning geduwd werden. Een andere geparkeerde wagen werd geplet tussen een betonnen gevel en een garage. Ook de garage en de wagen die daar in geparkeerd stond, raakte beschadigd. De gloednieuwe Mercedes eindigde op zijn zij tegen de garage en is ook volledig vernield. De inzittenden konden zelf nog uit het voertuig stappen en raakten slechts lichtgewond.

De ravage na het ongeval was enorm.
Koen Baten De ravage na het ongeval was enorm.

Volledig tot schroot herleid

Het gaat om een gloednieuwe Seat Leon, drie Volkswagens, een BMW, een Toyota Corolla en een Renault Clio. "Het klonk als onweer toen het ongeval net gebeurd was", zegt één van de bewoners van wie twee wagens zwaar vernield werden. "De brokstukken van de bloembakken vlogen tot tegen mijn garage en de ramen op de bovenste verdieping. De jongeman zelf verklaarde dat hij met een snelheid van 70 kilometer per uur de bocht nam, maar dit kan ik maar zeer moeilijk geloven, zo een ravage", klinkt het. 

Van de wagens blijft niets meer over. "De oudste wagen is elf jaar oud, daar krijg ik amper nog geld van en hij is volledig tot schroot herleid. Het is ongelofelijk hoe zoiets kon gebeuren." Na het ongeval legde de bestuurder een positieve ademtest af. Volgens sommige buurtbewoners en getuigen was er sprake van een mogelijke straatrace en een tweede voertuig, maar die zou na het ongeval doorgereden zijn. Dit wordt echter niet bevestigd

De volkswagen is elf jaar oud en de eigenaar zal waarschijnlijk heel weinig geld terug zien
Koen Baten De volkswagen is elf jaar oud en de eigenaar zal waarschijnlijk heel weinig geld terug zien

Gevaarlijke bocht

De buurtbewoners zijn het na dit ongeval grondig beu. "Het is al het derde of vierde ongeval op rij", zegt Dieter De Nys, die ook schade opliep aan zijn voertuig. "De bocht hier is zo gevaarlijk, het zou beter zijn als deze verdwijnt, blijkbaar zijn hier al tien jaar plannen voor, maar is er nog steeds niets veranderd. Gelukkig zijn er nu geen slachtoffers gevallen, maar ik hoop dat ze niet gaan wachten tot er een dodelijk slachtoffer valt. Zo zwaar als nu heb ik het nog nooit gezien." De Moorselbaan is een gewestweg en moet dus aangepakt worden door agentschap Wegen en Verkeer. "Wij zullen met politie zeker een analyse laten maken van de ongevallen van de laatste vijf jaar en bekijken of er iets veranderd moet worden. We zullen dit zeker bespreken", laat burgemeester Christoph D'haese nog weten.

In totaal raakten behalve de Mercedes zelf zeven auto's beschadigd door de zware crash.
Koen Baten In totaal raakten behalve de Mercedes zelf zeven auto's beschadigd door de zware crash.37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Sierens

  Het gevaar van alcohol hou je niet tegen met rechte banen. Maar enkel door meer zichtbare controle en zwaardere straffen.

 • Rony scheerlinckx

  Die 50000 euro werd hier tot steeds vernoemt een voorbeeld hoe sommige mensen zwart van nijd en jaloezie zitten mensen toch waar het geld vandaan komt heeft met dat ongelijk niets te maken en zijn zeker u zaken niet

 • pierre De Smet

  Er is op die plaats al ooit een dode gevallen , ook was er alcohol mee bemoeid , en gans deze straat is er een waar ze veel te hard rijden , hou je aan de snelheid ze vliegen je zo voorbij . Maar er is hoop eens de Boudewijnlaan afgewerkt en nadien de viaduct gaan ze eindelijk beginnen aan de heraanleg van de moorselbaan

 • dirk mommens

  Das straf een jonge bestuurder met een auto van 50000 euro , zeker en vast eens goed uitpluizen , klopt iets niet

 • Roger Rymen

  Met een wagen van 50 000 €? Druggeld?