Automobilist begaat 12 verkeersinbreuken op één kilometer

Politierechter Mireille Schreurs buigt zich over het lot van een jonge automobilist die van maar liefst twaalf verkeersinbreuken wordt beschuldigd. De man werd opgemerkt door een politieagente in burger. Zij zag hoe hij het in de Anna Snelstraat en de Pontstraat bont maakte met zijn rode auto. Dat is een traject van amper één kilometer. Onder de aanklachten zitten onder meer onaangepast rijgedrag en verkeersagressie.


Naar verluidt reed de man vrij agressief en probeerde hij meerdere malen zijn voorligger in te halen. "Dat ging niet omdat de straat te smal was, maar toch probeerde hij dat. Op hetzelfde moment stapten heel wat jonge kinderen op schoolbussen die in de straat stonden te wachten. Toen hij uiteindelijk zijn voorligger kon inhalen, ging hij bruusk op de rem staan en stapte hij naar die wagen toe", getuigde de vrouwelijke inspecteur.


Volgens de advocaat van beklaagde M.S. zou de aanleiding van het gedrag van zijn cliënt toe te schrijven zijn aan een niet gegeven voorrang. "Mijn cliënt was totaal niet agressief. Het is zijn voorligger die hem provoceerde met gebaren en grof taalgebruik", klonk het. Het is voorlopig niet duidelijk aan welke strafmaat de jonge automobilist zich mag verwachten. Politierechter Schreurs neemt voorlopig de tijd om alle feiten op een rijtje te zetten en doet op latere datum een uitspraak.


(TVDN)