AED-toestel aan SMI-sporhal

Het Sint-Maarteninstituut heeft een AED-toestel geplaatst aan de sporthal in de Vrijheidstraat in Aalst. "Als school in het midden van de stad vonden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen en een defibrilator te installeren waarmee, in het geval van een hartaanval, levens gered kunnen worden", zegt preventieadviseur Vanessa De Backer.


"De brandweer is wel iets verderop gevestigd maar door het druk eenrichtingsverkeer verliezen ze kostbare tijd wanneer iemand hier in de buurt een hartaanval krijgt. Bovendien verhuren we onze sporthal aan sportverenigingen en ook voor hen is deze AED een bijkomende ondersteuning", zegt ze.


Kris Lievens, diensthoofd logistiek en veiligheidscoördinator, zegt dat de AED makkelijk te gebruiken is. "Het is een gesloten, in de winter verwarmde, kast. Als men in geval van nood de AED er uit haalt, opent en activeert, begint het apparaat te 'spreken'. Het is dus een volautomatisch toestel en leidt de gebruiker doorheen de procedure. Zo kan iedereen het leven redden wanneer iemand een hartaanval krijgt", zegt hij. (RLA)