52 procent meer studenten hoger afstandsonderwijs bij Odisee

Het academiejaar is gestart voor studenten van de Aalsterse hogescholen Odisee en Hogent en bij de start van het schooljaar zijn enkele duidelijke trends zichtbaar. "Zo zijn er 52 procent meer studenten hoger afstandsonderwijs in Aalst", klinkt het bij hogeschool Odisee. "Steeds meer mensen kiezen voor een opleiding hoger onderwijs via afstandsonderwijs. Meestal zijn het studenten die al iets ouder zijn of al een ander diploma op zak hebben en zich professioneel wensen te heroriënteren", zegt Candice De Windt, directeur Professionele Opleidingen. "De combinatie werk en studies wordt wel nog te veel onderschat. Het slaagpercentage van studenten in afstandsonderwijs ligt lager."


De inschrijvingen in de opleiding Kleuteronderwijs dalen dan weer met 18 procent en de opleiding Bouw telt 16 procent minder inschrijvingen. Opleidingen als Verpleegkunde (+18%), Office management (+22%) en Elektromechanica (+7%) kennen meer interesse bij de 18-jarigen. De hogeschoolcampus in Aalst stijgt in totaal met twee procent meer inschrijvingen tegenover vorig academiejaar.


In Hogent is het aantal generatiestudenten toegenomen met 4,3 procent. "De STEM-opleidingen zitten in de lift. STEM staat voor Science,Technology, Engineering and Mathematics. Zo stijgt het aantal studenten Toegepaste Informatica bij Hogent met 4 procent", aldus Hogent. (RLA)