52-jarige Willem Moens al bijna jaar vermist: politie Aalst verspreidt nieuw opsporingsbericht

Willem Moens is al bijna een jaar vermist.
Repro Koen Baten Willem Moens is al bijna een jaar vermist.
De Aalsterse recherche krabt zich in de haren omtrent een mysterieuze verdwijningszaak. Eenzaat Willem Moens (52) vertrok in de nacht van 22 op 23 februari 2018 plots uit zijn ouderlijke woning om nooit meer terug te keren. Bijna een jaar na de feiten is de man nog steeds niet teruggevonden. De politie doet nu een nieuwe oproep naar mogelijke tips om de zaak op te lossen. voor mogelijke nieuwe tips om de verdwijningszaak op te lossen. 

De 52-jarige man woonde al een hele tijd samen met zijn hoogbejaarde moeder in een woning in Aalst. “Hij had een vaste routine, ging om 21 uur slapen en stond om 6 uur ‘s morgens op om naar de krantenwinkel te gaan", zegt rechercheur Kurt Wauters. Eind februari vertrok de man echter plots uit zijn huis. Hij zou nooit meer terugkeren. Op het moment van zijn verdwijning was het bijzonder koud in Vlaanderen. 

“Willem leefde erg op zichzelf , had geen gsm, geen sociale media en geen vrienden, wat de zoektocht bijzonder moeilijk maakt", klinkt het. “Vijanden had hij op het eerste gezicht niet, dus een wanhoopsdaad of een vrijwillige verdwijning is het meest logische scenario. Willem had echter ook geen werk en bijna geen inkomen, zomaar vertrekken zou dus helemaal niet eenvoudig geweest zijn.” 

Ik werk al 17 jaar bij de recherche, maar dit is één van de meest bizarre zaken die ik in mijn carrière al gezien heb

Kurt Wauters

De vijftiger ging regelmatig wandelen of fietsen, en genoot van de natuur. Hij kwam vaak in Aalst, maar viel niet op in het straatbeeld. Na zijn verdwijning werd een foto verspreid die al tien jaar oud was. De recherche vernieuwde de foto en lanceert vandaag een foto van hoe hij er nu zou uitzien.

 “Ik werk al 17 jaar bij de recherche, maar dit is één van de meest bizarre zaken die ik al gezien heb. Nergens vinden we een aanknopingspunt voor hetgeen er kan gebeurd zijn", zegt Wauters. 

Het vertrek van Willem in het midden van de nacht stelt de speurders voor een raadsel. “Willem had het niet zo voor de maatschappij, had niet veel nodig in het leven, maar was wel gelukkig. We tasten voorlopig volledig in het duister maar hopen dat we snel een doorbraak kunnen forceren, vooral voor zijn moeder”, klinkt het. De bejaarde dame zit nog met heel wat vragen over het lot van haar verdwenen zoon. 

Willem is 1,78 meter lang, pezig gebouwd en kan een zonderlinge indruk nalaten. Hij heeft groene ogen en grijzend kort haar. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij vermoedelijk oude versleten kledij met een donkergrijze winterjas over. 

Wie tips heeft over de vijftiger kan contact opnemen op het nummer 0800 30 300. Tips kan je ook mailen via opsporingen@police.belgium.eu. “Vorige keer hebben we vier tips ontvangen, met deze nieuwe foto hopen we dat er toch nog wat informatie naar buiten komt", besluit Wauters. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.