29 villabewoners, sommigen met zwembad in de tuin, houden gemeentelijk buitenzwembad tegen maar al 1.000 Aalstenaars pikken dat niet

Zwembad Aalst
Rv Zwembad Aalst
Al duizend Aalstenaars tekenden de petitie voor een buitenbad in het nieuw te bouwen stedelijk zwembad. Eerder hadden 29 buurtbewoners van het Baron Moyersoenpark - waarvan sommigen met een privézwembad - met een petitie het buitenbad laten schrappen uit de plannen.

"Dat slechts een handvol mensen, niet toevallig advocaten en zakenlui met meestal een privézwembad in de tuin, zo hun stempel kunnen zetten op de toekomst van de stad, schoot bij veel Aalstenaars dan ook in het verkeerde keelgat. De reactie is overweldigend: bijna duizend mensen ondertekenden in een paar dagen tijd de petitie pro openluchtzwembad", zegt Kerim Helaut, oprichter van de Facebookpagina ‘Een openluchtzwembad voor alle Aalstenaars’ en een van de initiatiefnemers van de petitie voor een buitenbad.

“Dit stadsbestuur schrijft op deze manier opnieuw geschiedenis, spijtig genoeg in het ‘blunderboek van gemiste kansen’”, vindt Helaut. “Schepen Caroline Verdoodt (N-VA) sluit een openluchtzwembad op een andere locatie niet uit. Maar veel mensen vragen zich af of dit niet een veel grotere investering vergt. Als je alle faciliteiten al hebt; kleedkamers, douches een gezellige en ruime cafetaria, een speeltuin, waarom dan net hetzelfde op een iets verdere locatie een tweede keer opbouwen rond een nieuw te bouwen complex? Omdat slechts 29 mensen met een privézwembad hun veto hebben uitgesproken? De stem van de andere duizenden Aalstenaars zonder tuin wordt hier in de kiem gesmoord en duidelijk niet gehoord. Bovendien vrezen we dat als er nu geen openluchtzwembad komt, er ook nooit één zal komen. Dit is een unieke kans. Daarom deze petitie.”

De Facebookpagina ‘Een openluchtzwembad voor alle Aalstenaars’ heeft ook al 1.300 fans. "De actievoerders zullen eerstdaags een schrijven richten aan het stadsbestuur met de eis alsnog de bouwplannen te wijzigen naar de oorspronkelijke vorm waarbij op korte of lange termijn wordt rekening gehouden met een openluchtzwembad in Aalst", zegt Kerim. "Nog tot 23 augustus kan eveneens bezwaar worden aangetekend tegen het schrappen van het openluchtzwembad uit de oorspronkelijke plannen."

Alle info en de petitie op www.buitenbadaalst.be

Schepen Dylan Casaer (Lijst A) benadrukt dat de beslissing om geen buitenzwembad te voorzien in consensus is genomen. "Ik zag al in de media verschijnen dat een schepen voorstelde om op een andere locatie een buitenbad te voorzien. Dat slaat nergens op. Het is inderdaad zo dat buren van het zwembad met ellenlange procedures dreigden. Het is geen eenvoudig dossier, want je hebt de factor mobiliteit als je een groter zwembad voor meer volk bouwt en bovendien ligt het zwembad in een park met veel fauna en flora. De kans dat een goeie advocaat ergens een addertje onder het gras vindt om de boel stil te leggen bestaat altijd", zegt Casaer.
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joris De Sutter

  Dus als je een zwembad hebt, mag je geen bezwaarschrift indienen tegen een wijziging van 't RUP, wat een stemmingmakerij.. Dat is het recht van iedere burger, en je moet daar geen geld, maar gewoon tijd insteken. Het nimby complex is eigen aan ons allen. Voorts heeft de democratie gesproken, geen facebook pagina met 1000 likes, maar onze verkozen gemeenteraad.

 • PAUL CALLEBAUT

  Ik geef die mensen gelijk, een buitenzwembad past hoegenaamd niet in een woonwijk. Dat levert een hels kabaal op, al die petitiemensen zijn wellicht nog nooit in een buitenzwembad geweest. Ik denk dat geen enkele van die ondertekenaars dat buitenbad in zijn wijk wil..

 • Herman Van Cauter

  Met geld koop je alles ! We leven nu eenmaal in een rechtstaat ! De rechters worden politiek benoemd en wie heeft bij de partijen de macht ? Juist, de meest kapitaalkrachtige heeft zijn poppen goed geplaatst om op het juiste moment aan het juiste touwtje te trekken !

 • Jon Carrago

  Nogmaals het bewijs dat hoe langer hoe meer een kleinere egoïstische 'elite' het hoe langer hoe meer voor het zeggen wil hebben ten koste van de meerderheid! Allemaal rechts stemmen op 14 oktober - zal er nog op verbeteren maar ja, een Vlaming moet eerst voelen en dan pas nadien valt den euro!!!

 • Remus Bogaert

  Iedereen lijkt te vergeten dat er al een zwembad is , waarom kan daar geen open bijkomen ? De overlast ? Heb je al eens gekeken hoever dat vd huizen is,zuremensentaktiek. In de zomer zitten die 29 herenboeren toch in buitenverblijf in Frankrijk.