25-jarige man neergestoken in café in Aalst, slachtoffer in levensgevaar

Dader riskeert vervolging tot poging moord. Ook slachtoffer van vrijheid beroofd

In de Sint-Janstraat in Aalst werd dinsdag een 25-jarige man levensgevaarlijk verwond bij een steekpartij in café Den Den. Dader en slachtoffer, die in de rug geraakt werd, hadden het kort daarvoor al aan de stok gekregen. 
Het parket kwam ter plaatse om het hele café te onderzoeken.
Koen Baten Het parket kwam ter plaatse om het hele café te onderzoeken.

De ruzie tussen dader en slachtoffer vond omstreeks 17 uur plaats in de omgeving van de Sint-Janstraat. De twee, die elkaar zeker kennen, kregen het aan de stok in een appartement. Vermoedelijk werden hier al enkele rake klappen uitgedeeld, waarna het slachtoffer ervandoor ging. Maar de dader zette de achtervolging in richting café Den Den. Daar waren op dat moment zo'n zeven mensen aanwezig. "Eén van die twee mannen was al ernstig bebloed toen hij hier toekwam", vertelt een getuige die liever anoniem blijft. "Hij nam een houten balk, waarmee hij de messentrekker een duw kon geven. Daarop kwam hij de zaak binnen en nam hij een stoel om zich mee te beschermen."

De 27-jarige dader O., die net als het slachtoffer afkomstig is uit Syrië, slaagde er toch nog in om die laatste met zijn mes in de rug te steken. Daarop ging de 25-jarige hevig bloedend tegen de grond. "Een klant kon de dader vervolgens wegtrekken, waarop die het op een lopen zette." O. ging naar zijn appartement, waar hij het mes achterliet. Daarop keerde hij terug naar het café. "Hij begon enorm hard te huilen en nam het gezicht van het slachtoffer vast. Vermoedelijk had hij uitgehaald in een vlaag van woede."

De politie kon de dader ter plaatse arresteren. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert volgens de laatste berichten nog altijd in levensgevaar. Het motief voor de ruzie is nog onduidelijk, maar mogelijk speelden de feiten zich af in de relationele sfeer.

De straat is momenteel afgesloten voor alle verkeer
Koen Baten De straat is momenteel afgesloten voor alle verkeer
De dader woonde in dit appartement, op de bovenste verdieping. De ruzie speelde zich wel niet af in zijn woning.
Koen Baten De dader woonde in dit appartement, op de bovenste verdieping. De ruzie speelde zich wel niet af in zijn woning.

"Het is wel duidelijk dat de twee elkaar kenden", zegt Aalsters burgemeester Christoph D'Haese. "Enkele getuigen hadden gezien hoe het slachtoffer al op straat achtervolgd werd. De ruzie is dus niet in het café begonnen. De zaak werd wellicht gebruikt door het slachtoffer om bescherming te vinden. Gelukkig waren onze diensten snel aanwezig om de dader te neutraliseren."

De buurman van O., die samen met een vriend in het appartement woonde, reageert intussen erg geschrokken. "Hij was altijd bijzonder vriendelijk", aldus Kristof (35). "Hij begroette me altijd en als er al eens een probleem was, dan kon je daar gewoon met hem over praten, en deed hij wat moest om het op te lossen. Ik had nooit gedacht dat hij tot zoiets in staat zou kunnen zijn. Ik heb zelf geen idee wat zich hier afgespeeld heeft. Hij had een job en hield zich niet bezig met duistere zaakjes."

O. wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor poging moord. Maar ook het slachtoffer werd van zijn vrijheid beroofd — mogelijk omdat beiden klappen uitdeelden — en zal, eens het mogelijk is, verhoord worden. "In het belang van het onderzoek kunnen we niet meer details vrijgeven", aldus Eva Brantegem van het parket. 
24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • sylvain vlerick

  en elke keer moet daar een mes bijkomen bij die mannen .... sukkels

 • Laura DeBacker

  Ach poging moord/doodslag stelt hier toch niks voor. Paar dagen voorhechtenis, voorwaarde om zich aan de wet te houden en ze lopen gewoon weer vrij

 • Anne Callebaut

  Een triestigen boel is het daar rond de Watertoren in Aalst en het staat niet op verbeteren,Aalst is het kleine Chicago aan het worden van vroeger.

 • Gabrielle Van saet

  er niets meer als met messen gestoken ze moesten allemaal levenslangs krijgen

 • François Nuyts

  In heel Belgié zijn er dergelijke problemen , en zij die dachten daar in kleine steden of gemeenten aan zouden ontsnappen zijn er ook aan voor de moeite .