"Twee keer weggestuurd met appendicitis"

YASSIN WIL KLACHT INDIENEN TEGEN AALSTERSE ZIEKENHUIZEN

Yassin A. in zijn ziekenbed in het UZ Gent
Wouter Spillebeen Yassin A. in zijn ziekenbed in het UZ Gent
Yassin A. (25) uit Aalst werd donderdag in het UZ Gent geopereerd aan zijn blindedarm. Een noodzakelijke ingreep die er pas kwam nadat hij in zijn thuisstad in twee ziekenhuizen "wandelen gestuurd werd". De jongeman wil nu een klacht indienen, maar volgens de betrokken ziekenhuizen is het zijn eigen schuld dat hij geen behandeling kreeg.

"Ik had woensdagavond extreme pijn in mijn onderbuik", doet Yassin zijn verhaal. "Ik ben naar de spoedafdeling van het Onze-Lieve-Vrouw-Ziekenhuis (OLV) in Aalst getrokken, waar het personeel met een andere patiënt in de weer was. Ik heb mijn beurt afgewacht, maar toen het aan mij was, kreeg ik te horen dat ik naar de dokter van wacht had moeten bellen. Terwijl ik net rechtstreeks naar de spoedafdeling gegaan was omdat ik zo veel pijn had. Het ziekenhuispersoneel raakte geïrriteerd en ik kreeg te horen dat zij ook maar twee handen hadden. Hulp kreeg ik niet en daarom zei ik dat hun behandeling niet deugde, en dat het onmenselijk is om iemand die zo veel pijn heeft te laten zitten." Daarop moest Yassin naar eigen zeggen vertrekken.

Maar volgens het ziekenhuis verliep het allemaal net iets anders. "Het was die avond erg druk op de spoeddienst", aldus Chris Van Raemdonck van het OLV. "Deze patiënt klaagde over maagpijn en wilde voorsteken in de wachtrij. Daar is dan iemand van het personeel tussenbeide gekomen. Deze jongeman moest zo'n vijftien minuten in de wachtzaal plaatsnemen en ondanks het feit dat hij ons personeel verweet racistisch te zijn, heeft men hem toch ingeschreven. Maar omdat hij dus wel even moest wachten, is hij vertrokken."

"Wild behandeld"

Yassin trok omstreeks 21.30 uur naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) in Aalst, waar de behandelende arts volgens hem al lucht gekregen had van de woordenwisseling in het OLV. "Ik werd er wild behandeld", aldus Yassin. "Onder meer toen ik een baxter kreeg. De dokter vroeg me of het leuk was in het OLV... Ik liet het allemaal maar gebeuren. Ze hebben me tot 3.30 uur 's ochtends achtergelaten in de gang, terwijl ik meermaals moest overgeven. Ik vroeg om hulp, maar niemand gaf me een pijnstiller. Na uren wachten kwam de dokter plots terug met twee politieagenten. Tien minuten lang kreeg ik dezelfde vragen die ik al lang beantwoord had. Uiteindelijk zeiden ze dat ik niet wilde meewerken en dat ik een taxi naar huis kon nemen." Volgens Yassin had het OLV zowel het ASZ als de politie verwittigd, maar dat ontkent het OLV. Het ASZ wenst enkel te zeggen dat volgens hun informatie alles volgens de juiste procedure verlopen is.

Yassin kreeg uiteindelijk een lift naar Gent, waar hij zich liet opnemen in het UZ. "Mijn appendix stond op het punt om te springen", vertelt hij. "Ze hebben me in Gent meteen geopereerd - hier werd ik wel goed geholpen. Intussen gaat het al wat beter, maar ik moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Ik heb wel mijn advocaat reeds gecontacteerd en ik ben van plan om een klacht in te dienen tegen zowel het OLV als het ASZ. Zij moeten iemand in nood toch helpen?" De advocaat van Yassin laat weten dat hij nog op het officiële standpunt van de ziekenhuizen wacht vooraleer verdere stappen te ondernemen.
82 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter De Buysscher

  Zijn al meer dan 25 jaar tevreden van olv en ok er zijn categorieen maar valt al bij al mee. De verplegers doen hun best. Heb ook al persoonlijk straffe toeren gezuen daar dus respect

 • Louis Verdonck

  Typisch. ‘Ze’ willen altijd meteen en nu direct geholpen worden, iedereen voorsteken en behandeld worden als koningen. Waarom? Omdat in hun cultuur de man/jongen alles krijgt! En als ‘ze’ niet meteen alles krijgen, dan zijn we racistisch. Maar gelukkig hebben we nog links om te blijven bepamperen.

 • Marleen Parrein

  Van de spoed in het OLV weet onze familie ook niets goed. Nochtans beleefd geweest en geduld gehad.....

 • theo Van den Bossche

  IK geloof niets van die kerel zijn verhaal ik ben al een paar keer op de spoeddienst van het O L V in aalst geweest en zeer goed behandelt geweest zowel aan de inschrijving als door verpleging en dokters ze kennen zeer goed hun vak altijd vriendelijk en behulpzaam een goed ziekenhuis

 • Tina Colpaert

  Als je naar spoed gaat en het is echt nodig zijn die mensen altijd vriendelijk en behulpzaam maar je moet soms wel geduld hebben en daar wringt het schoentje bij de meeste iedereen denkt dat het bij hem of haar het ergste is!