Ga naar de mobiele website
^ Top

'Little Neymar' mag in februari naar school

LIAM (2) OP WEG NAAR GENEZING NA STAMCELTHERAPIE

Liam (helemaal links) met zijn ouders en de mensen van stokerij De Moor.
Rutger Lievens Liam (helemaal links) met zijn ouders en de mensen van stokerij De Moor.
Reden tot (voorzichtig) feesten ten huize De Koker: als alles goed blijft gaan met de gezondheid van Liam (2), mag de kleuter in februari naar school. Liam lijdt aan dezelfde zeldzame beenmergziekte waaraan zusje Jana is overleden.Ondertussen brachten Liam's ouders ook een gin uit, die vernoemd werd naar hun dochtertje en blijven ze zich inzetten voor zieke kinderen.

"Dat Liam geneest", het was de vurigste wens van zijn ouders. Maar het woord 'genezing' effectief uitspreken, dat durfden ze tot nu toe niet. Nu, bijna negen maanden na de stamceltransplantatie, kan er al een voorzichtige glimlach af bij mama en papa. "Nee, we mogen niet zeggen dat Liam al genezen is. Hij is wel heel goed op weg. In september bereiken we de grens van negen maanden na de transplantatie. Dan zal zijn bloed nog eens gecontroleerd worden.

Op het kaartje van de gin staat 'Enjoy Life'.
Rutger Lievens Op het kaartje van de gin staat 'Enjoy Life'.

Enorm gevochten

De volgende controle gebeurt een jaar na de transplantatie. Daarna worden de ziekenhuisbezoeken minder frequent. Eerst nog om de drie maanden, daarna om de zes."


Liam heeft al twee jaar enorm gevochten, letterlijk voor zijn leven, en het ziet ernaar uit dat hij als overwinnaar uit het gevecht komt.


'Little Neymar' dribbelde zich door alle obstakels heen, zoals zijn vader - een voetbalfan - het zo mooi verwoordt.


"Hij mag altijd iets meer van de dokters. Vroeger was Liam meenemen op restaurant verboden, te veel ziektekiemen in de lucht. Nu is hij sterk genoeg. Hij mag ook al eens samenspelen met andere kinderen. Hem naar de kinderopvang doen, dat zullen we waarschijnlijk niet meer doen. In februari gaat hij normaal gezien naar school. Jaja, Liam wordt groot!", zegt Cindy De Mul, mama van Liam.

Jana's Gin

Ondertussen blijven ze de herinnering aan dochter Jana in leven houden. Met hun vzw Foundation Jana De Koker steunt het koppel de kinderafdelingen van ziekenhuizen. Het UZ Brussel, UZ Woluwe, UZ Gent, het OLV in Aalst en Asse en het ASZ in Aalst genieten van de giften en steun die via de Foundation binnenkomen. Er worden cadeautjes voor zieke kindjes gekocht en de Foundation helpt bij investeringen op de kinderafdeling.


De fundraising gebeurt op verschillende manieren. Zo stapt papa Stijn De Koker dit weekend mee met de Dodentocht ,ondanks een recent ontdekt hartprobleem. Van zijn dokter kreeg hij alvast groen licht. Stijn laat zich sponsoren per kilometer. Nieuw is ook de babyroze Jana's Gin die nu verkocht wordt aan 40 euro per fles. De gin werd gestookt in Aalst bij stokerij De Moor. De roze kleur komt van een siroopje à la Roosvicee. "Aan Jana's Star Gin hangt een roze tut en een kaartje met de boodschap 'enjoy life'. Want dat is toch wat Jana haar leven ons leert. Het kan zo voorbij zijn, geniet ervan", zegt Cindy. www.


foundationjanadekoker.be.Meld een bug