"Ik zie het bloed nog elke ochtend liggen"

Cafébazin Den Den danig onder de indruk van steekpartij waar haar zaak eigenlijk niets mee te maken had

"Wanneer ik 's ochtends binnenkom, zie ik het bloed nog altijd liggen." Marina Demilde (59), uitbaatster van café Den Den in de Sint-Janstraat, is nog altijd danig onder de indruk van de steekpartij die er op 14 augustus plaatsvond. Maar ze wil ook niet blijven stilstaan. "Daarom heb ik mijn zaak meteen weer geopend."
Marina is nog steeds onder de indruk,  maar opende haar café wel opnieuw.
Koen Baten Marina is nog steeds onder de indruk, maar opende haar café wel opnieuw.

De feiten dateren van afgelopen dinsdagnamiddag. Omstreeks 17 uur kregen twee twintigers — die elkaar kennen — ruzie in een appartement in de buurt van café Den Den. Daar zaten zo'n zeven klanten samen met Marina nietsvermoedend te genieten van een spelletje. Tot er enkele minuten later een bebloede 25-jarige de zaak binnenkwam. In zijn kielzog volgde de 27-jarige met wie hij ruzie gemaakt had in het appartement. 

"Alles gebeurde bijzonder snel", vertelt Marina. "Die jongeman kwam mijn zaak binnen en in een fractie van een seconde stak de dader hem twee keer in de rug." Pedro, één van de aanwezige klanten, trok de messentrekker meteen weg en boog zich vervolgens over het slachtoffer om het bloed te stelpen. "Ik heb meteen de hulpdiensten verwittigd", klinkt het. "De dader was toen al aan het wenen — vermoedelijk had hij spijt." 

Waar de ruzie over ging, weet Marina ook niet. "Ik sta hier al twintig jaar in Den Den, maar nooit eerder heb ik hier een incident weten gebeuren. En dan nog iets waar mijn zaak eigenlijk niets mee te maken had. Na die aanval lag er echt overal bloed... Verschrikkelijk om te zien... Wanneer ik hier nu 's ochtends binnenstap, zie ik dat bloed nog altijd liggen. Geen leuk beeld om de dag mee te beginnen."

Na de steekpartij moest Marina haar zaak enkele uren verlaten. Pas na 21 uur mocht ze terugkeren. Gelukkig werd ze intussen opgevangen bij enkele klanten thuis. "Ik heb echt heel goede klanten", beseft ze. "Toen ik terug naar binnen mocht, hebben ze me nog geholpen met opruimen. Daar ben ik hen zeer dankbaar voor."

Daags na de steekpartij opende Marina de deuren van Den Den al opnieuw. Omdat ze niet te lang stil wil staan bij de feiten. "Bang ben ik niet meteen, maar ik hoop toch dat ik dit nooit meer moet meemaken", besluit ze.

Het slachtoffer werd neergestoken in café Den Den, maar was kort daarvoor betrokken bij een vechtpartij in een flat in de buurt.
Koen Baten Het slachtoffer werd neergestoken in café Den Den, maar was kort daarvoor betrokken bij een vechtpartij in een flat in de buurt.

De dader van de steekpartij zit intussen in de cel, maar ook het slachtoffer werd nu aangehouden door de onderzoeksrechter. "Zijn toestand was stabiel, en dus kon hij verhoord worden", zegt Eva Brantegem van het parket Oost-Vlaanderen. "De onderzoeksrechter besliste om hem ook aan te houden voor zijn aandeel in de vechtpartij die voorafging aan de steekpartij", klinkt het. Na de aanhouding werd de man overgebracht naar de ziekenboeg in de gevangenis van Brugge. 
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels