‘Hollywood aan de Schelde’ van Robbe De Hert in filmzaal Netwerk

Regisseur Robbe De Hert.
Steven Richardson Regisseur Robbe De Hert.
‘Hollywood aan de Schelde’, de documentaire van Robbe De Hert, is op 18 januari te zien in Netwerk in Aalst.

Robbe De Hert kan na twee decennia bloed, zweet en tranen zijn documentaire over de geschiedenis van de Vlaams film eindelijk tonen aan het grote publiek. Ook in Netwerk wordt de docu getoond.

“Twee jaar geleden leek het project nog op sterven na dood, maar door een crowdfunding campagne, de ‘Robbe de Hert Benefietavond’ in de Arenbergschouwburg en steun van Sven Gatz en de Stad Antwerpen, konden Robbe en zijn assistente Joke Sluydts terug aan het werk”, luidt het bij Netwerk Aalst. “Door de jaren heen interviewden ze tal van prominenten uit de filmwereld: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Bilall Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus, Bobbejaan Schoepen en André Delvaux. Die interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières.”

“Hollywood aan de Schelde brengt het indrukwekkende verhaal, verteld door Michaël Pas, van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx Felix van Groeningen en Lukas Dhont”, aldus Netwerk.

De film start op 18 januari om 20 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.